17.6 C
Zagreb
Subota, 18 svibnja, 2024

Izbornik BiH: Ne mogu ja pobijediti u Formuli 1 sa Spačekom

"Nemaš ti pojma o nogometu", kazao je bh. izbornik Faruk Hadžibegić novinaru koji je konstatirao da je poraz od Luksemburga katastrofa

Pročitajte još:

U okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Luksemburg je u Bilinom polju porazio Bosnu i Hercegovinu s 2-0 i tako ju ostavio na samo tri boda iz četiri utakmice.

Poraz Edina Džeke, Miralema Pjanića i ostatka društva od države od 640.000 stanovnika možda je iznenadila laike, no oni upućeniji znaju da Luksemburg odavno nije amaterska reprezentacija, već skup talentiranih nogometaša, mahom iz Bundeslige.

– Teško je objasniti. Moje jedino je da na svoj obraz uzmem odgovornost. Tri dana prije toga pohvala za dobru utakmicu protiv Portugala. Sve se mora prihvatiti kao realnost. Došli smo u jednu izgubljenu situaciju. Na nama je da to analiziramo, da vidimo što i kako možemo učiniti – rekao je izbornik BiH Faruk Hadžibegić nakon utakmice za BHT i dodao:

– Imamo igrače koji ne mogu igrati, koji su ozlijeđeni. Sve te situacije i razloge ni mogu niti želim objašnjavati. Najbolje da svatko kaže kako misli i vidi.

Bh. izbornik u jednom je trenutku izgubio živce nakon što je jedan novinar govorio da je poraz od Luksemburga svojevrsna katastrofa. Inače, tijekom utakmice su tribine zazivale njegov odlazak.

– Nemaš ti pojma o nogometu – kazao je Hadžibegić.

“Kako je moguće da nismo mogli postići niti jedan gol u utakmicama protiv Slovačke, Portugala i Luksemburga. Što i kako dalje?” pitali su novinari izbornika BiH, a on im je ponudio prilično detaljan odgovor.

“Nadam se da ste vidjeli da smo imali prilike da na svim tim utakmicama damo golove. I večeras ste vidjeli kakve smo golove primili pa fulali penal. Ima li rješenja? Iskreno, ne znam. Jesmo li trebali mijenjati Džeku ili Demirovića koji su promašili te šanse? Puno bi gore bilo da nismo imali nikakve prilike. Mi imamo problem i to nekada hoćete, a nekada nećete čuti”, rekao je Hadžibegić pa dodao:

“Da smo dali gol, sve bi bilo drugačije, uzimam na sebe svu odgovornost, ali pogledajte imamo li igrača koji igra 90 minuta u klubu. To je samo Džeko. Nama je problem ritam i to stalno govorim. I danas smo jedva sastavili ekipu jer ima igrača koji kažu da ne mogu igrati. Nemojte da živimo od rezultata do rezultata. Ako hoćemo napredovati, moramo negdje biti lucidniji i logičniji u analizama. Ne mogu ni ja pobijediti u Formuli 1 sa Spačekom.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.6 ° C
16.8 °
13.6 °
72 %
0.5kmh
0 %
Ned
26 °
Pon
25 °
Uto
26 °
Sri
22 °
Čet
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: