21.6 C
Zagreb
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Visoka opasnost od toplinskih valova: Danas i sutra vrlo vruće, za vikend vrućina popušta. Evo na što paziti

Prvi toplinski val ove godine zahvatio je gotovo čitavu Hrvatsku, a vrhunac bi trebao imati u četvrtak kada su zbog vremenskih prilika upaljeni žuti i narančasti meteoalarm

Pročitajte još:

Prema prognozi DHMZ-a, danas će biti pretežno sunčano i vruće, ponegdje uz umjeren dnevni razvoj oblaka. Kasno poslijepodne i navečer u sjeverozapadnim predjelima su vjerojatni pljuskovi s grmljavinom.

poster
Vjetar većinom slab, no poslijepodne u Dalmaciji i umjeren sjeverozapadni, u središnjim predjelima sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 29 do 34 °C.

Međutim, natopliji dan u ovom tjednu će, prema prognozi DHMZ-a, biti upravo četvrtak, kada temperature idu i do 36 °C

– Pretežno sunčano i vruće, a u unutrašnjosti mjestimice i vrlo vruće. Vjetar većinom slab. Najniža temperatura zraka od 18 do 23, malo niža u Lici i Gorskom kotaru, a na moru između 20 i 24 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 31 i 36 °C – navode iz DHMZ-a.

U četvrtak je na snazi meteoalarm za cijelu Hrvatsku zbog jakih vrućina. Za karlovačku i zagrebačku regiju je na snazi narančasti meteoalarm.

– Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi – navodi DHMZ.

Na tablici DHMZ-a možete vidjeti kolika je opasnost od toplinskog vala u danima koji slijede.

toplinski val2

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.6 ° C
21.8 °
20.4 °
49 %
7.2kmh
0 %
Ned
22 °
Pon
23 °
Uto
22 °
Sri
14 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9283
GBP
1,1649
CHF
1,0258
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: