11.2 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Nova oda Modriću: “Legenda Madrida, heroj Hrvatske”

"Euro će biti posljednji veliki izazov na reprezentativnoj razini za kultnog nogometaša‘‘, piše Marca

Pročitajte još:

“Luka Modrić u utorak je ispisao novo poglavlje nogometne enciklopedije”, piše tako Marca u tekstu pod naslovom “Dugi marš Luke Modrića: Legenda Madrida, heroj Hrvatske” u kojem se napominje da njegov novi nastup na velikom natjecanju objedinjuje niz nevjerojatnih i rekordnih postignuća s Realom.

U Rusiji je postao legenda
Dvaput je bio u prilici s Hrvatskom osvojiti veliki naslov, u Njemačkoj će imati novu priliku, dodaje se kao podsjetnik na finala Svjetskog prvenstva i Lige nacija u kojima je Modrić vodio hrvatsku reprezentaciju. “U povijesti Hrvatske postoji vrijeme prije i nakon Modrića”, ističe se pa nabrajaju legende reprezentacije Davor Šuker, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki i Robert Jarni, njihovi počeci s reprezentacijom i povijesni uspjeh sa SP-a 1998.

Tu se u priču uključuje Modrić, njegove debitantske minute za Hrvatsku, debitantske na velikim natjecanjima i kako je s njom prolazio na tim turnirima i došao do Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine “na kojem je i postao legenda”. Bio je proglašen najboljim igračem turnira, a nakon toga i najboljim nogometašem svijeta za tu godinu.

Posljednja prilika za trofej s Hrvatskom
Nakon turnira na kojem je Hrvatska osvojila srebro, “Modrić, sad veteran, zasjao je ponovno i odveo Hrvatsku do trećeg mjesta”, a nakon toga bio “ključan u Realovom osvajanju Lige prvaka”. Tekst se nastavlja podsjećanjem na osvajanje drugog mjesta Hrvatske u Ligi nacija i Modrićevim doprinosom u tom uspjehu.

“Osim herojske karijere vođenja momčadi iz zemlje s manje od četiri milijuna stanovnika, Modrić je i u Realu, kojem se priključio 2012., napravio legendarnu karijeru. Osvojio je pet Liga prvaka i ukupno 23 trofeja, samo dva manje od Marcela i Karima Benzeme. To može povećati ove sezone koja kulminira Eurom u Njemačkoj, posljednjim velikim izazovom kultnog nogometaša na reprezentativnoj razini”, zaključuje se.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12 ° C
13.8 °
8.1 °
81 %
0kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: