12.4 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Velika akcija policije i USKOK-a, uhićenja u Zagrebu i Dalmaciji. Uhićen i Pripuz?

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je pet osoba s područja policijskih uprava zagrebačke i šibensko-kninske

Pročitajte još:

  • Ravnateljstvo policije izvijestilo je jutros kako je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti
  • Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je pet osoba
  • USKOK je istaknuo kako su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji
  • Prema neslužbenim informacijama, uhićen je Zoran Pripuz, investitor nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru
  • TIJEK DOGAĐAJA:

    Uhićen i Pripuz?

    9.58 – U tijeku su uhićenja pet osoba, a kako neslužbeno doznaje Danas.hr, među njima je i Zoran Pripuz, investitor nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru. Navodno se pretrazuje i Plaza Bar na zagrebačkom Kvatriću.

    Pripuz je bio prijavljen i novčano kažnjen, a kamp na Murteru trebao bi biti srušen

    9.48 – Cijeloga ljeta s obale su stizale dojave o bespravnoj gradnji na pomorskom dobru i izvan građevinskih područja, a jedna od takvih je i kamp investitora Zorana Pripuza na otoku Murteru. Kako je HRT javio u rujnu, nakon nekoliko inspekcijskih nadzora Pripuz je dobio kaznene prijave i novčane kazne od 15 tisuća eura, a provjeravala se i zakonitost rješenja za pružanje ugostiteljskih usluga u kampu.

    “Isto tako podnesene su kaznene prijave radi počinjenja kaznenog djela građenja izvan građevinskog područja, u zaštićenom obalnom pojasu te unutar obuhvata zaštićene ekološke mreže Nature 2000, kao i radi počinjenja kaznenog djela skidanje i povreda službenog pečata i znaka”, priopćili su iz Državnog inspektorata.

    Prema rješenju koje je donijela građevinska inspekcija, sve je trebalo biti srušeno, no Pripuz je ignorirao državu i zabranu građenja. Zanimljivo, investitor Zoran Pripuz dobio je rješenje za sporni kamp na području gdje se graditi ne može, a izdao ga je županijski odjel. Krenulo se s utvrđivanjem činjenica.

    “Ovisno o ishodima toga svega, a naznake su da je bilo očitih neusklađenosti rješenja sa stvarnim stanjem, onda će se postupiti sukladno zakonu i donijeti rješenje o ukidanju ili poništenju navedenog rješenja”, rekao je šibensko-kninski župan Marko Jelić.

    Spornim rješenjem propisano je mnogo toga, a turistička inspekcija je utvrdila da ništa od propisanog u prostoru ne postoji. Nije zatečen ni sanitarni čvor ni oprema koja inače služi za kampiranje te nisu uočene kamp-parcele. Prvostupanjskom tijelu, županijskom Odsjeku za obrtništvo i turizam, naloženo je da utvrdi ispunjava li predmetni objekt sve propisane minimalne uvjete. Inače, bivša djelatnica tog tijela je prije godinu dana i izdala sporno rješenje.

Uhićenja povezana s Pripuzom?
9.30 – Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, najnovija uhićenja i pretrage koje provode policija i USKOK navodnu su vezani uz slučaj bespravne gradnje kampa na Murteru koji se povezivao sa Zoranom Pripuzom.

Međutim, očigledno nije riječ o kaznenom djelu bespravne gradnje budući da za to kazneno djelo ne bi bio nadležan USKOK.

Krim istraživanjem obuhvaćeno pet osoba
9.30 – Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Split, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti – sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti, javlja Ravnateljstvo policije.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je pet osoba s područja policijskih uprava zagrebačke i šibensko-kninske.

Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK – Služba Split podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

USKOK: U tijeku su uhićenja i provođenja hitnih dokaznih radnji
9.28 – Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Zagreba i Šibensko-kninske županije u odnosu pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
18.4 ° C
21.1 °
16.1 °
58 %
1kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
22 °
Čet
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: