10.4 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Pogledajte snimke apokalipse: Veliki tornado i tuča pogodili Katar

Pročitajte još:

Tornada su iznimno rijetka i u Kataru, koji prema Svjetskom indeksu rizika ima najnižu razinu opasnosti od prirodnih katastrofa od svih zemalja na svijetu

Dramatična snimka prikazuje trenutak kada je golemi tornado pogodio domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva Katar s crnim spiralnim oblacima koji se okreću pustinjom.

Katarska meteorološka služba objavila je snimku zajedno s najnovijim vremenskim prilikama rekavši da će mjestimična kiša povremeno postati grmljavina na obali i pučini i pozvala ljude da “molimo budu oprezni”.

Neki su stručnjaci izrazili zabrinutost oko uvjeta u kojima će nogometaši igrati jer je obilna kiša također pogodila zemlju po prvi put od početka turnira prošlog mjeseca.

Ekstremni vremenski uvjeti su navodno u industrijskom gradu Ras Laffan, oko 50km sjeverno od glavnog grada Katara Dohe.

Zbog iznenadnog vremena poplavljene su ceste u Ras Laffanu, gradu udaljenom manje od pola sata vožnje od stadiona Al Khor, najsjevernijeg mjesta održavanja Svjetskog prvenstva.

Danas je prvi slobodan dan od nogometa u gotovo tri tjedna, a nogometni stručnjak Gary Lineker podijelio je sliku oblačnog neba u srijedu, tvitajući: “Prvi dan bez nogometa. Prvi dan s oblakom.”

Donijet ćemo vam najnovija ažuriranja, slike i videozapise o ovoj udarnoj vijesti.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.4 ° C
11.8 °
6.4 °
76 %
1kmh
0 %
Sub
20 °
Ned
24 °
Pon
24 °
Uto
22 °
Sri
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: