7.9 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Zar ozbiljno? Oršićeva golčina Maroku za Fifu nije ni u TOP 10

Otvoreno glasovanje za najljepši gol Svjetskog prvenstva u Kataru

Pročitajte još:

Svjetsko prvenstvo u Kataru završilo je na spektakularan način, a Argentinci slave najvrijedniji naslov!

Najbolji strijelac je Kylian Mbappe, najbolji igrač Lionel Messi, najbolji mladi nogometaš Enzo Fernandez, nagradu za vratara dobio je Emiliano Martinez, a gol ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva tek treba biti proglašen.

Svjetska nogometna federacija otvorila je anketu s pitanjem koji je gol na Svjetskom prvenstvu u Kataru najljepši i najučinkovitiji.

Mislav Oršić se u Dinamu već nazabijao ovakvih golova, ali sada se ukazao i u reprezentativnom dresu u najbitnijem trenutku. Majstorija o kojoj ćemo pričati godinama i s kojom je Hrvatskoj donio pobjedu protiv Maroka (2-1) pa u konačnici i broncu.

mislav oršić
Foto: Getty

Orša se specijalizirao za maestralne golove, pogotovo u one u rašlje. Toliko je taj udarac dobar da su Englezi za njega izmislili novu riječ “or-some”, što je kombinacija Oršićeva prezimena i engleske riječi “awesome”, što u prijevodu znači fenomenalan.

A da pitate gospodu iz Fife? Ha, pa gol baš i nije nešto. Dominik Livaković i Joško Gvardiol ostali su bez zlatne rukavice i titule najboljeg mladog igrača SP-a, a sada je sigurno kako ni nagrada za najljepši gol prvenstva neće u hrvatske ruke.

Fifa je objavila TOP 10 golova nominiranih za najljepši gol prvenstva u Katru. Tu je predivan gol Richarlisona protiv Srbije, Neymarov protiv Hrvatske, no Orše nema na vidiku. Svaki gol poseban je na svoj način, ali da Mislavov nije zaslužio bar mjesto u TOP 10, teško je shvatiti. Očito smo se nešto ozbiljno zamjerili Fifi.

Sve golove možete pogledati OVDJE.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
8.6 ° C
9.4 °
3.6 °
87 %
1.5kmh
0 %
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
23 °
Sri
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: