11.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Anonymousi objavili Putinu: Objavili smo rat Rusiji!

Pročitajte još:

Poznata hakerska skupina Anonymous objavila je “cyber rat” vladi Vladimira Putina nakon što je u četvrtak napao Ukrajinu, prenose 24sata.

“Kolektiv Anonymous je službeno u cyber ratu protiv ruske vlade”, napisali su.

Otprilike 30 minuta poslije objavili su da su uklonili web-stranicu TV kanala RT kojeg podržava Kremlj, a koji emitira program u Britaniji i žestoko je kritiziran zbog izvještavanja.

bez naslova E0lR9AH

Kada je MailOnline jutros pokušao pristupiti stranici, i dalje je bila nedostupna i prikazala je samo poruku o pogrešci koja je glasila ‘ne može se pristupiti ovoj stranici’.

Objava cyber rata povećava izglede da bi Rusija u narednim danima mogla biti podvrgnuta sustavnim pokušajima hakiranja.

Prije invazije na Ukrajinu u četvrtak, vlada i banke te zemlje bili su na meti masivnog cyber napada za koji se vjerovalo da ga je izvela Rusija.

Ljudi na društvenim mrežama pozitivno su odgovorili na Anonymousovu objavu cyber rata Putinu. Jedna osoba je napisala: ‘HVALA! Sada poradite na iscrpljivanju njihovih financija.’

– Kolektiv Anonymous je uklonio web stranicu ruske propagandne postaje RT News- rekli su Anonymousi u svojem tweetu o RT-u

Anonimni su prethodno ciljali skupine uključujući Ku Klux Klan i islamske ekstremiste. Članovi su poznati kao ‘Anoni’ i ističu se po maskama Guya Fawkesa.

U srpnju prošle godine, kolektiv je upozorio osnivača Tesle Elona Muska da planiraju ciljati na njega jer, kao što su rekli, ima previše moći nad tržištima kriptovaluta.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.1 ° C
12.6 °
8 °
87 %
2.1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
24 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: