fbpx
10.3 C
Zagreb
Četvrtak, 6 listopada, 2022

Božinović iznenađen mjerama: Cijeli Zagreb se pita jesu li maske na otvorenom obavezne ili ne

Pročitajte još:

U Splitu očekuju gužve na tržnicama i rivi, zato su donijeli preporuku za maske na otvorenom, a što se tiče prijedloga zagrebačkog stožera, nema smisla nositi masku vani, ako su građani negdje sami, kaže Capak

Davor Božinović bio je iznenađen na presici Stožera kad su ga pitali o mjerama koje je predložio zagrebački stožer. Posebno o onoj o obaveznom nošenju maski i na otvorenom.

– Nismo vidjeli točno odluku, sve znamo iz medija, ne bih sad odgovarao na pitanja koja su hipotetska – rekao je Božinović.

U Splitu su rekli da očekuju gužve na tržnicama, šetnje na rivi, zato su donijeli preporuku za takva mjesta. Meni se to čini logično – poručio je Capak, a što se tiče prijedloga zagrebačkog stožera, Capak kaže da nema smisla nositi masku vani, ako su građani negdje sami.U Splitu su rekli da očekuju gužve na tržnicama, šetnje na rivi, zato su donijeli preporuku za takva mjesta. Meni se to čini logično – poručio je Capak, a što se tiče prijedloga zagrebačkog stožera, Capak kaže da nema smisla nositi masku vani, ako su građani negdje sami.

Prvi čovjek zagrebačkog Stožera Zvonimir Šostar danas je objavio nove mjere koje bi od trenutka objave, dakle instantno trebale stupiti na snagu.

Među tim mjerama najviše je pažnje izazvala obveza nošenja maske i na otvorenim prostorima. Čak i na terasama kafića.

“Dok piju”, kazao je Šostar upitan što je s kavom u kafićima čije terase rade, “mogu maknuti masku, a onda je odmah vratiti”, kazao je Šostar.

“Meni je jasan revolt, ali ovdje se radi o interesu cijele zajednice. Nema dokaza, ako ste cijepljeni, da se ne možete opet zaraziti. Nažalost, nema drugog načina da zaustavimo virus, moramo naći način kako ćemo ga zaustaviti. Danima sam s epidemiolozima razgovarali da smislimo najbezbolniji način”, rekao je Šostar.

No, radi se tek o prijedlogu zagrebačkog Stožera koji je upućen Nacionalnom stožeru na čijem je čelu Davor Božinović. Nacionalni je stožer obično uvažavao prijedloge regionalnih stožera, no nije sasvim jasno hoće li tako biti i ovaj put.

Šostar je za Telegram kazao kako nije siguran je li ova mjera stupila na snagu, ali kaže i kako mu se čini da mu za to ne treba potvrda Nacionalnog stožera.

– U Splitu su rekli da očekuju gužve na tržnicama, šetnje na rivi, zato su donijeli preporuku za takva mjesta. Meni se to čini logično – poručio je Capak, a što se tiče prijedloga zagrebačkog stožera, Capak kaže da nema smisla nositi masku vani, ako su građani negdje sami.

Poručio je kako je u drugim županijama predloženo da se maske nose na mjestima gdje ima puno ljudi, a ne ako, primjerice, sami šeću psa.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Gorivo opet poskupljuje: Ovo su od sutra cijene benzina i dizela!

Od utorka će litra benzina stajati 10,72 kune po litri što je povećanje od 23 lipe u odnosu na...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.4 ° C
12.2 °
7.8 °
85 %
0kmh
0 %
Čet
21 °
Pet
21 °
Sub
21 °
Ned
19 °
Pon
19 °

Tečajna lista:

HRK - Hrvatska kuna
EUR
7,5249
USD
7,5897
GBP
8,6222
CHF
7,7372
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: