15.5 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Šostar ozbiljno: “Kad budu pili kavu, mogu skinuti masku, a onda je odmah vratiti na lice”

Pročitajte još:

Hrvatska danas ima 2623 nova slučaja zaraze koronavirusom. Od tog broja njih 451 je u Zagrebu. Razlog je to zbog kojeg se u glavnom gradu uvode nove mjere

Zagrebački stožer traži obavezu nošenja maski i na svim otvorenim prostorima. Hoće li im Nacionalni stožer odobriti tu mjeru?

“Ajmo vidjeti što je Zagreb napisao”, rekao je šef Nacionalnog stožera Davor Božinović na pitanje hoće li odobriti mjeru te ima li smisla zahtijevati da ljudi na otvorenom nose maske dok, recimo, sami šetaju psa.

Uoči presice Nacionalnog stožera, zagrebački Stožer objavio je kako će u glavnom hrvatskom gradu predložiti uvođenje dvije nove epidemiološke mjere.

Po njima, korištenje zaštitnih maski bit će obavezno u svim zatvorenim prostorima gdje se odvijaju okupljanja, a bez izuzetaka se uvodi i obaveza nošenja maski na svim otvorenim prostorima.

Ova mjera tiče se i onih koji će ispijati kave na terasama kafića, najavio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ Zvonimir Šostar.

Objasnio je potom kako bi oni trebali ispijati kavu: “Kad budu pili kavu, mogu skinuti masku, a onda je odmah vratiti na lice”.

No, nije spomenuo što bi trebali učiniti pušači…

Upitan postoje li izuzeci te što je s alergičarima i cijepljenima, Šostar je pojasnio da mu je jasan revolt, no da se radi o interesu cijele zajednice. “Nema dokaza ako ste cijepljeni da se ne možete opet zaraziti. Nažalost, nema drugog načina za zaustavljanje virusa, moramo naći način kako ćemo ga zaustaviti. Danima smo s epidemiolozima pokušali smisliti najbezbolniji način”, rekao je Šostar.

– Danima smo s epidemiolozima pokušavali smisliti najbezbolniji način kako zaustaviti virus – dodao je Šostar, prenosi Dnevnik.hr.

Prema odluci zagrebačkog stožera civilne zaštite, aktivirat će se i 345 djelatnika koji će se baviti preventivnim djelatnostima, ali i kontrolom provedbe mjera. Kontrolori karata u zagrebačkim tramvajima i autobusima također će biti angažirani u nadzoru provedbe mjera i upozoravati putnike na pravilno nošenje maski i korištenje sredstava za dezinfekciju.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
pljusak
14.5 ° C
16.7 °
11.9 °
72 %
6.2kmh
20 %
Čet
14 °
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: