13 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Božinović: “Osim ljetnih radosti Jadran pleše na granici između narančaste i crvene na karti ECDC-a”

Pročitajte još:

Stožer je jučer donop mjere za obalne županije koje ograničavaju velika javna okupljanja kako ne bi došlo do velikog širenja zaraze. Najviše na okupljanju može biti do 50 ljudi, a iznimno do 1000 s covid potvrdama

S obzirom na rast broja zaraženih, ali i činjenicu da je obala na karti ECDC-a označena narančastom bojom, Nacionalni stožer jučer je uveo nove mjere za obalne županije kako bi se smanjio rizik od prevelikog širenja zaraze.

Nove mjere uglavnom se odnose na ograničavanje velikih javnih okupljanja, a sve kako bi se osiguralo da turistička sezona opstane na životu.

– Osim ljetnih radosti cijeli Jadran u ovom trenutku pleše na granici između narančaste i crvene boje na karti ECDC-a, dodaje Božinović.

A predsjednik o restrikcijama govori jednako kao i prije.

– Ja ću ići glavom tamo di drugi ne idu ni kopačkom kao i obično jer ja takve stavri moram reći. dakle, oocv što sad radi stožer je igra po tuđim pravilima i oni nemaju izbora. Dakle, ovo ponašanje Vlade je racionalno u ovom trenutku ali nastavi li se to u devetom mjesecu to je tiranija, navodi Zoran Milanović, predsjednik Republike.

Stožer se usmjerio na spas turističke sezone, a za jesenske mjere uz broj cijepljenih putokaz će biti i rezultati eksperimenta koji se provodi u Velikoj Britaniji.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.5 ° C
15.5 °
8.6 °
75 %
1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: