13.4 C
Zagreb
Subota, 4 svibnja, 2024

Božinović pričao o mjerama, komentirao što će biti s noćnim klubovima

Pročitajte još:

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da Nacionalni stožer civilne zaštite trenutno ne razmišlja o pooštravanju ni liberalizaciji epidemioloških mjera, poput otvaranja noćnih klubova, dodavši da su na Festivalu slobode prosvjedovali bez razloga.

“U ovom trenutku ne predviđamo neko pooštravanje mjera, ali ni daljnju liberalizaciju”, odgovorio je Božinović novinarima u Šibeniku na pitanje razmišlja li se o otvaranju noćnih klubova, kako su to u nedjelju od Stožera zatražili ugostitelji.

Ustvrdio je da “ne treba puno argumentacije” za objašnjenje zašto se neće dopustiti rad noćnim klubovima niti uz propisane epidemiološke uvjete i covid potvrde.

Što se tiče zatvorenih prostora, koji nemaju mogućnost prirodne ventilacije, svako će nakon ovih 18-19 mjeseci reći da su glavni problemi zatvoreni prostori koji nisu dovoljno prozračeni, kao i nedovoljno držanje distance. Ono što je moguće vani, teško da je moguće unutra, mislim da je to svima jasno. To otvara druga pitanja, ali u vladi na adekvatan način razgovaramo i o tome i odgovaramo na to”, rekao je Božinović.

“Propuh u ovoj krizi spašava”, poručuje ministar.

Slučaj Njonjo
Na pitanja o slučaju predsjednika sabora Gordana Jandrokovića, kojega je muškarac u telefonskom pozivu nazvao “Njonjo”, a zatim ga na razgovor pozvala policija, Božinović kaže: “Sve sam rekao, kao i Ministarstvo kroz priopćenje.”

“Normalno je da, ako štićena osoba dobije poziv s nepoznatog broja, da kaže svom osiguranju da ga je netko nazvao i počeo vrijeđati. I tu on nema više što, zato postoje službe koje o tome vode računa”, kaže.

“Što se tiče konkretnog rada policije, to ćete pitati policijske službenike, ja ne znam je li se što poduzelo. Siguran sam da su svi postupili ispravno”, zaključuje ministar.

Komentirao je i najavu ukidanja viza za putovanje hrvatskih državljana u SAD, istaknuvši da je nakon dugotrajnog procesa optimist te izrazio nadu da će Hrvati do kraja godine u SAD moći putovati bez viza.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
13.4 ° C
14.2 °
12.1 °
92 %
1kmh
20 %
Pet
13 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
23 °
Uto
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9289
GBP
1,1656
CHF
1,0262
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: