9 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

CNN otpustio troje zaposlenika koji su došli na posao, a nisu cijepljeni

Pročitajte još:

Televizijska kuća CNN izvijestila je u četvrtak da je otpustila tri zaposlenika koji su prekršili sigurnosne protokole o koronavirusu i otišli u ured necijepljeni. To je jedan od prvih poznatih primjera veće američke korporacija koja je otpustila radnike zbog ignoriranja pravila o obaveznom cijepljenju.

CNN je još ove godine poručio zaposlenicima da će se morati cijepiti protiv koronavirusa kako bi se vratili u svoje američke urede, a od zaposlenika nisu tražili potvrde o cijepljenju već su se pouzdali u poštenje, javlja The New York Times.

“Tijekom prošlog tjedna upozoreni smo da su tri zaposlenika koja su dolazila u ured necijepljenja. Svo troje je dobilo otkaz”, napisao je čelnik CNN-a Jeff Zucker u internom dopisu u čijem je posjedu i New York Times.

“Imamo politiku nulte tolerancije”
“Bit ću posve jasan – imamo politiku nulte tolerancije o ovome”, napisao je Zucker u dopisu.

“Ako želite raditi iz ureda, morate biti cijepljeni. Isto tako, morate biti cijepljeni ako radite na terenu s drugim zaposlenicima, neovisno o tome dolazite li u ured ili ne. Točka”, stoji u dopisu.

Associated Press došao je u posjed tog dopisa nakon što je dijelove sadržaja dopisa na Twitteru objavio CNN-ov novinar Oliver Darcy. CNN nije objavio nikakve dodatne detalje o otkazima za troje necijepljenih zaposlenika.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
9 ° C
9.4 °
5.4 °
74 %
6.2kmh
75 %
Uto
9 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: