8.7 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Danas uživajte u pravom ljetnom vremenu s temperaturama blizu 30, uskoro stiže promjena vremena

Pročitajte još:

Od srijede promjenjiva naoblaka i niža temperatura zraka. Povremeno će padati kiša, osobito u srijedu, kada će lokalno biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom

Diljem Hrvatske danas će vladati gotovo ljetni ugođaj.

“Pretežno vedrim Danom Europe u većini Hrvatske počelo je najtoplije trodnevlje u prva dva, vjerojatno i tri svibanjska tjedna. U malo oblačniji, ali još uvijek sunčani ponedjeljak bit će uglavnom još toplije nego u nedjelju, uz gdjekad umjeren jugozapadni, južni i jugoistočni vjetar, na Jadranu većinom jugo. Gotovo ljetni ugođaj, pogotovo u unutrašnjosti, bit će i u utorak, koji će početi prevladavajućom vedrinom, a uz sve jače jugo – na Jadranu i područjima uz njega završiti s mjestimičnom kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, mogućih i u dijelu središnje Hrvatske. Diljem Hrvatske oblačnije bit će u srijedu, uz čestu kišu, ponegdje i obilniju.

1 4

A prije te nove promjene vremena, ovogodišnji će 10. dan svibnja dodatno poboljšati dosadašnju statistiku u mnogim mjestima jednog od najmanje vjerojatnih kišnih dana prve polovine svibnja. Uživajmo u dašku ljeta jer nam uskoro opet slijedi promjenjivo proljetno vrijeme”, kaže HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Danas do 28 stupnjeva

“Ponedjeljak će na istoku Hrvatske biti većinom sunčan i topliji od nedjelje, uz slab do umjeren jugoistočni vjetar. Ujutro temperatura zraka oko 8°C, najviša od 26 do 28°C. Uz umjeren jugozapadnjak jutro će još toplije biti u središnjoj Hrvatskoj. Prevladavat će sunčano, pa će popodnevna temperatura biti između 25 i 27°C.

Najviše nebeskog plavetnila vjerojatno će biti na sjevernom Jadranu. I u gorju uglavnom sunčano, no ujutro je po kotlinama moguća kratkotrajna magla. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu jugo. Najniža temperatura zraka od 7 u unutrašnjosti do 14°C na otocima. Najviša od 23 do 25°C.

Uz umjeren južni vjetar i jugo i u Dalmaciji će većinom biti sunčano, tek povremeno uz visoke koprenaste oblake. U unutrašnjosti jutarnja temperatura od 8 do 10°C, na moru od 13 do 16°C, najviša dnevna između 24 i 27°C.

Podjednaka temperatura, uz obilje sunčana vremena, i na krajnjem jugu Hrvatske. Zapuhat će umjeren južni vjetar i jugo, pa će more biti malo valovito, popodne prema otvorenom dijelu i umjereno valovito”, najavila je za HRT meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc.

2 4

Utorak će na Jadranu biti većinom sunčan, no popodne porast naoblake najprije na sjevernom dijelu, prema večeri i kiša. Povremene kiše će od svježije srijede biti duž cijelog Jadrana. Lokalno će biti i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, osobito u srijedu, kada je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Puhat će umjereno do jako jugo i jugozapadni vjetar. Na kopno će u utorak sa zapada stizati sve više oblaka, a potkraj dana kiša je moguća u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj. Od srijede promjenjiva naoblaka i niža temperatura zraka. Povremeno će padati kiša, osobito u srijedu, kada će lokalno biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab i umjeren, većinom južni i jugozapadni.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
6.3 ° C
7.6 °
4.8 °
93 %
2.1kmh
69 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: