13.3 C
Zagreb
Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Detalji sinoćnje drame: ‘Curica ima prostrjelnu ranu ruke, troje se bori za život. Žena je poginula’

Pročitajte još:

Jedna operacija je trajala gotovo čitavu noć i trenutno su tri pacijenta na respiratoru. Najvjerojatnije će biti sve u redu, ali liječnici i medicinsko osoblje se bori za njihov život, rekao je liječnik

U sinoćnjoj pucnjavi u naselju Parag u Nedelišću ubijena je žena.

Petero je ozlijeđeno, među njima i desetogodišnja curica koja ima prostrijelnu ranu ruke. Troje ljudi je na respiratoru, svi su u čakovečkoj bolnici. Policija je privela troje ljudi.

Svim ranjenim osobama, pružena je adekvatna medicinska pomoć, javlja HRT. V. d. ravnatelj bolnice Čakovec Igor Šegović, dr.med. otkrio je za HRT u kakvom su stanju ranjeni. Potvrdio je da je jučer u večernjim i kasnovečernjim satima pregledano ukupno osam pacijenata koji su povezani s navedenom pucnjavom.

“Od pacijenata koji su došli u našu ustanovu, troje od njih osam je pušteno doma. Radi se o djetetu koje ima prostrijelnu ranu koje je zbrinuto i pušteno kući, jedno dijete koje je doživjelo stresnu reakciju isto je pregledano i pušteno kući, i jedan gospodin koji je vezan za događaj je pregledan, nije imao nikakvih težih ozljeda i pušten je kući”, rekao je Šegović.

“Nažalost, jedna ženska osoba, 62. godište, preminula je uslijed teških ozljeda povezanih s pucnjavom. Četiri osobe su zaprimljene na kirurški odjel, jedna od njih van životne opasnosti, a tri osobe su operirane. Jedna operacija je trajala gotovo čitavu noć, i trenutno se te tri osobe nalaze na respiratoru. Najvjerojatnije će biti sve u redu, ali liječnici i medicinsko osoblje se bori za njihov život”, dodao je.

Objasnio je da su svi pacijenti službeno izvan životne opasnosti, ali da su tri osobe na respiratoru. To ih nakon tako teških ozljeda ipak čini životno ugroženima.

Zasad su privedene tri osobe koje se dovode u vezu sa tim događajem, a je li jedna od njih odgovorna za tragediju znat će se tijekom dana. U policiji ističu i da je situacija u tom romskom naselju nakon tragičnog događaja stabilna i da nema opasnosti za sigurnost mještana.

Kako doznajemo mještani okolnih naselja su često upozoravali i prijavljivali na rafalne paljbe koje su odjekivale iz Paraga, a policija je u nekoliko navrata oduzela nezakonito vatreno oružje. Što je dovelo do ovakve tragedije pokazat će istraga.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13 ° C
13.8 °
10.3 °
79 %
2.1kmh
0 %
Pon
23 °
Uto
21 °
Sri
14 °
Čet
20 °
Pet
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9286
GBP
1,1655
CHF
1,0255
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: