16.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Detalji stravične nesreće: Poginula medicinska sestra je punica župana, policija otkrila tko je krivac za strašnu nesreću

Pročitajte još:

Policija je očevidom utvrdila je da je sudar automobila i vozila Hitne pomoći u kojem su u Suhopolju poginuli medicinska sestra i pacijentica te ozlijeđeni vozač i liječnica izazvao vozač auta pod utjecajem alkohola

Virovitička je policija izdala priopćenje nakon provedenog očevida stravične prometne nesreće koja se dogodila u ponedjeljak oko 17.40 sati, u Suhopolju u kojoj su poginule medicinska sestra i pacijentica i još su dvije osobe ozlijeđene.

Nesreća se u 17.40 sati dogodila na Državnoj cesti D2, u Ulici kralja Tomislava kod kućnog broja 111, a u njoj su sudjelovali vozilo Hitne pomoći i osobni automobil. Prvu pomoć ozlijeđenima su pružili su mještani i vatrogasci DVD Suhopolje. Vozilom Hitne pomoći prevezeni su Opću bolnicu Virovitica gdje su dvije osobe umrle.

Nesreći kumovao alkohol

Od teških ozljeda umrle su medicinska sestra i pacijentica. MojPortal doznaje da je poginula medicinska sestra punica bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića. Liječnici se bore za život vozača hitne pomoći, a liječnica je stabilno. Došlo je do slijetanja vozila Hitne pomoći, a čini se da je nesreći kumovao alkohol.

“Vozilo Hitne pomoći u Ulici kralja Tomislava pokušalo preteći osobno vozilo kojim je upravljao 44-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,16 promila gdje je pritom došlo do kontakta vozila nakon čega je vozilo Hitne pomoći sletjelo sa ceste i prevrnulo se”, rekao je za Dnevnik.hr Josip Štajdohar, glasnogovornik PU virovitičko podravske.

Vozač Golfa virovitičkih registracija u nesreći je prošao neozlijeđen, doznaje Jutarnji.

Očevidom je utvrđeno da je do nesreće jučer popodne u Suhopolju došlo kada je 44-godišnji vozač osobnog automobila virovitičkih oznaka pod utjecajem 1,16 promila krenuo skretati ulijevo na putni most bez da se uvjerio da tu može napraviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu dok ga je pretjecalo vozilo Hitne pomoći s uključenim svjetlosnim znakovima i signalima.

Tada je na južnoj prometnoj traci došlo do udara prednjeg dijela vozila Hitne pomoći u središnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila koji se zaustavio na prometnoj traci dok je vozilo Hitne pomoći sletjelo u putni jarak, udarilo u betonski most i prevrnulo se bočnu stranu.

Zbog zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći četiri osobe iz vozila Hitne pomoći prevezene su u Opću bolnicu Virovitica, gdje su dvije osobe u dobi od 57 i 83 godine umrle, dok je jedna osoba u dobi od 42 godine teško ozlijeđena, a jedna u dobi od 39 lakše.

Protiv vozača koji je prošao bez ozljeda bit će kazneno prijavljen državnom odvjetništvu, izvijestila je virovitičko-podravska policija.

Stradala medicinska sestra je punica od Bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića, potvrđeno nam je iz ureda župana

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.7 ° C
13.8 °
11.9 °
54 %
2.6kmh
0 %
Pet
12 °
Sub
20 °
Ned
24 °
Pon
24 °
Uto
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: