5.7 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Doznajemo: Veterinarski faks donio odluku o profesoru s devet prijava za seksualno uznemiravanje studentica

Pročitajte još:

Stegovno povjerenstvo Veterinarskog fakulteta u Zagrebu zaključilo je da je ‘napravio tešku povredu radne dužnosti i narušio ugled Fakulteta’

Stegovno povjerenstvo Veterinarskog fakulteta donijelo je odluku vezano za svog profesora kojeg je devet sadašnjih i bivših studentica optužilo za seksualno uznemiravanje i vrijeđanje. “Mogu potvrditi da je Stegovno povjerenstvo Veterinarskog fakulteta donijelo odluku o težini počinjenog djela, odnosno da je zaposlenik napravio tešku povredu radne dužnosti i narušio ugled Fakulteta”, potvrdio je Telegramu dekan Nenad Turk.

Kako nam je potvrdio dekan Veterinarskog fakulteta Nenad Turk, povjerenstvo za stegovnu odgovornost zaposlenika na tom faksu donijelo je odluku vezano uz profesora kojeg je najmanje devet studentica prijavilo za seksualno uznemiravanje i vrijeđanje.

‘Povjerenstvo je odlučilo da je počinio tešku povredu radne dužnosti’
– Povjerenstvo je odlučilo da je optuženi profesor počinio tešku povredu radne dužnosti i ujedno narušio ugled Fakulteta. S obzirom na to da se mora ispoštovati daljnja procedura, odluka Povjerenstva za stegovnu odgovornost zaposlenika još uvijek nije punovaljana. Ona se prosljeđuje na daljnje postupanje Etičkom povjerenstvu Veterinarskoga fakulteta radi davanja mišljenja, a u skladu s 29. i 30. čl. Etičkog kodeksa Sveučilišta u Zagrebu, rekao nam je kratko Turk.

Pitali smo ga i što je s policijom i DORH-om, a on nam je rekao da je Veterinarski fakultet svu dokumentaciju kojom je raspolagalo navedeno povjerenstvo predao i sektoru kriminalističke policije u Zagrebu, no da nemaju uvid u njihovo postupanje. U međuvremenu, otkako je skandal s prijavljenim profesorom dospio u javnost, na Veterini je s radom počeo i poseban ured koji osim karijernog i akademskog nudi i psihološko savjetovanje. Tu će se studenti moći javiti za savjete, a istovremeno je i, kaže nam Turk, unaprijeđen sustav prijavljivanja nepravilnosti kako bi se prevenirali slični ekscesi u budućnosti.

Srednja.hr podsjeća da je riječ o profesoru koji je nekim studenticama otvoreno nudio seks te je imao neumjesne i seksističke komentare. Jedna je studentica ispričala novinarima tog specijaliziranog portala neugodno iskustvo s praktične nastave profesorom kada su studenti morali kastrirati pastuha.

“Kolegice, vidim da ste jako iskusni u ovome, kako to dobro radite, sigurno su vaši dečki bili jako zadovoljni vama”. Nakon toga je rekao da navučem prepucij jer sam u tome sigurno iskusna na što sam ustala i rekla profesore slobodno operite sami. Nedugo nakon toga me primio za nadlakticu i rekao kako se ja to razgovaram s njim”, ispričala je djevojka.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.4 ° C
7.7 °
2.1 °
72 %
1kmh
0 %
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: