9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Gradonačelnik Tomašević oglasio se o uhićenjima: Evo što je poručio građanima Zagreba

Pročitajte još:

Iz Grada Zagreba oglasili su se o akciji policije i USKOK-a.

Ured gradonačelnika Zagreba danas je izvijestio kako su jutros u 6 sati službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) i Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok) započeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave.

“Jutros u 6:00 su službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio da nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te da će se i dalje zalagati za transparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava”, priopćili su iz Grada Zagreba.

Kako smo ranije objavili, prema neslužbenim informacijama uhićenja su povezana sa sumnjama u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine.

Uskok i policija uhitili su u srijedu ujutro u novoj antikorupcijskoj akciji nekoliko osoba osumnjičenih za korupciju, među kojima je po pisanju medija i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Zasad se nije mogla dobiti potvrda od policije i Uskoka, no mediji navode da se navodno radi o sumnji u počinjenje koruptivnih kaznenih djela i to mahom vezanih za poslove zagrebačke gradske uprave.

Na meti Uskoka navodno je i Kazimir Bačić koji je po pisanju Večernjeg lista uhićen zbog spornog ugovora koji je u ime HRT-a potpisao s Tvornicom žarulja.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.6 ° C
8.8 °
5.3 °
60 %
1kmh
0 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: