14.5 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Horvatinčić se žali: ‘Imam astmu, možda karcinom. Ovakvog linča nije bilo ni u komunizmu, trebate mi prvo dokazati krivnju’

Pročitajte još:

Tomislavu Horvatinčiću opet se pogoršalo. I nije u stanju otići u zatvor u Remetincu. Molba za odgodu već je na sudu. Njegov odvjetnik priložio je medicinsku dokumentaciju. Horvatinčić je, kaže, trenutno u poliklinici na terapijama nakon operacije

Hodam s protezom na desnoj nozi i štakama. Prebolio sam rak kostiju i kemoterapiju, a prošle godine sam operirao rak želuca. Imam astmu, a sada mi je na vidiku i nekakav problem na koži možda čak i karcinom, ne daj Bože”, rekao je Tomislav Horvatinčić za Novu TV.

Od nesreće u kojoj je usmrćen talijanski bračni par Salpietro i za koju je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora prošlo je 10 godina. A propitivanje medija hoće li se u četvrtak javiti u Centar za dijagnostiku – naziva hajkom.

– Takve medijske hajke, linča i pritiska kao što je u mom slučaju nije bilo niti u najmračnijem komunističkom sustavu. Ako treba dati naciji zadovoljstvo da me se stavi pred streljački vod, ali morate mi prije dokazati krivnju, rekao je Horvatinčić.

Više od godinu i pol Horvatinčić odgađa odlazak u zatvor, a prošle godine u ovo doba kamere Nove TV snimile su ga na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Tada je rekao da je dobro i da nije u zatvoru jer je bolestan. Ovakvo odugovlačenje odlaska u zatvor za oporbu je nedopustivo.

– Ne želim ulaziti u zdravstveno stanje Tomislava Horvatinčića, ali moram reći da postoji zdravstveni bolnički sustav i u sustavu zatvora koji koriste već oni koji jesu u zatvorima. Postavlja se pitanje zašto on to ne može, komentirao je Mišel Jakšić, predsjednik saborskog odbora za pravosuđe (SDP).

Predsjednik antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja smatra da je sramotno koliko traju procesi u Hrvatskoj. – I što sve koriste i na koji se način pokušavaju izvući i otezati procese oni koji su na udaru hrvatskog pravosuđa, dodao je.

O svemu će se očitovati i zatvorska bolnica, a sud će, kako doznaje Dnevnik Nove TV, tražiti i vještačenje Horvatinčićeva zdravstvenog stanja. Konačnu odluku, kažu i njegov odvjetnik i sud, Horvatinčić čeka na slobodi.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.3 ° C
14.4 °
11.8 °
36 %
1.5kmh
0 %
Pet
15 °
Sub
9 °
Ned
9 °
Pon
11 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: