5.7 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Fred Matić prosvjedovao protiv tipova koji su klečali: Pored toliko žena koje u Hrvatskoj prebijaju i ubijaju ovima je briga njihova odjeća

I danas je, kao svake prve subote u mjesecu unatrag nekoliko mjeseci, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održana tzv. muška krunica, molitva skupine muškaraca, koji istu izvode klečeći. Mole se, među ostalim, za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju te za prestanak pobačaja.

Pročitajte još:

I ove subote na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu organizirano je klečanje i molitva za čednost žena u Hrvatskoj. No ovaj put na Trgu ih je dočekao i protuprosvjed Ženske mreže, na kojem je sudjelovao i Fred Matić.

Istaknuo je kako se boji da su klečatelji uvertira u ono što se ranije događalo u Poljskoj, a rezultiralo je zabranom pobačaja i zadiranjem u ostala prava žena

– Došao sam dati potporu ovim ljudima koji stoje oko mene. Ovo što se događa s druge strane Trga neodoljivo podsjeća na Poljsku i Mađarsku, a kad spominjemo te dvije zemlje nemamo razloga biti previše optimistični. Pored tolikih problema, pored tolikih žena koje se svakodnevno prebijaju i ubijaju, najveća briga u Hrvatskoj je kako se žene odijevaju i da li će biti uljudne i da li će skuhati ručak kako oni očekuju. Bilo bi pametnije da pokažu kako su ravnopravni i da vole svoje žene.

Mnogi Iranci nisu ponosni što su Iranci zbog svega onoga što se događa u Iranu. Jedino u Hrvatskoj neki žele biti Iranci, nećemo im to dopustiti. Vrlo ponosno stojim s ove strane Trga.

Nemam ništa protiv toga da se netko moli, međutim, ono što se krije iza tih molitvi, to smo vidjeli u povijesti gdje to vodi, prema lomačama. Dok god sam živ i bavim se politikom, neću dopustiti da moje kolegice, supruga i sestra budu drugotne. Žene sigurno nisu krive za ovo kakva Hrvatska je. Mislim da žene donose dodatnu kvalitetu života i vode prema boljitku. Sve ove njihove molitve i priče u meni izazivaju tihu jezu. Oni nas vraćaju u srednji vijek – zaključio je Matić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.4 ° C
7.7 °
2.1 °
72 %
1kmh
0 %
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: