26.9 C
Zagreb
Subota, 22 lipnja, 2024

Ivor Ivanišević silovao je psa, čini se da će se izvući! Malenica: ‘Ministarstvo tu ne može ništa’

Ivor Ivanišević, crkvenjak i zaposlenik Europskog parlamenta za kojim je izdana tjeralica, uhićen u svibnju, belgijska ga vlast četiri mjeseca kasnije još uvijek nije izručila kako bi se suočio s hrvatskim pravosuđem. Kako je potvrđeno Indexu, 21. rujna nastupa apsolutna zastara u ovom slučaju.

Pročitajte još:

Ivanišević je u rujnu 2021. na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u odsutnosti nepravomoćno osuđen na maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja pasa, ali i načina počinjena nedjela koje je detaljno opisivao u e-pošti. Sutkinja Jasna Zoretić Rendulić osudila ga je na kaznu zatvora propisanu za ubijanje ili mučenje životinja zbog dugog perioda u kojem su se zlostavljanja događala od 2009. do 2015. ali i načina počinjenja nedjela, dok je kao olakotnu okolnost našla samo dosadašnju neosuđivanost.

U ponovljenom suđenju 2023. godine, prije četiri mjeseca, ponovno je osuđen na maksimalnu kaznu od godinu dana.

Sutkinja Jasna Zoretić Rendulić osudila ga je na kaznu zatvora propisanu za ubijanje ili mučenje životinja zbog dugog perioda u kojem su se zlostavljanja događala od 2009. do 2015. ali i načina počinjenja nedjela, dok je kao olakotnu okolnost našla samo dosadašnju neosuđivanost.

Nisu razmatrana povišenja kazni za zoofiliju

Ivanišević je u ponovljenom suđenju ove godine ponovno osuđen na maksimalnu kaznu od godine dana zatvora.

Upitan za ocjenu radi li se o preblagoj kazni za zoofiliju i radi li ministarstvo u smjeru povisivanja kazne za to kazneno djelo, Malenica je odgovorio kako u tom dijelu nisu razmatrali nikakve promjene.

”Uvijek kada se otvori Kazneni zakon, postoji mogućnost da se revidiraju neke druge kazne. Mi trenutno imamo otvoren Kazneni zakon u dijelu paketa izmjena koja se odnose na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji. Tu smo u završnoj fazi razgovora s predstavnicima civilnog društva i akademskom zajednicom, ali isto tako i predstavnicima pravosudnih tijela”, rekao je.

Ministar je dodao da će Radna skupina nastaviti ovaj tjedan razgovarati u cilju poboljšavanja zakonodavnog okvira.

Obilazeći u utorak gradilište na kompleksu budućeg Trga pravde u Zagrebu, Malenica se dotakao i hrvatskih navijača uhićenih u Grčkoj.

Ministar je kazao da je konzularna služba Ministarstva vanjskih i europskih poslova u svakodnevnoj komunikaciji s uhićenim navijačima i članovima njihovih obitelji te da se čekaju rezultati istrage za koju ga je ministar vanjskih poslova izvijestio da je pri kraju.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

Baby Lasagna poželio sreću Vatrenima u dresu hrvatske nogometne reprezentacije

BABY LASAGNA na Facebooku je poželio sreću Vatrenima, koji danas igraju protiv Španjolske. Glazbenik je pozirao u dresu hrvatske...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
29 ° C
30.5 °
26.8 °
59 %
7.7kmh
75 %
Sub
29 °
Ned
28 °
Pon
27 °
Uto
28 °
Sri
28 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9310
GBP
1,1861
CHF
1,0370
CNY
0,1285
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: