15.5 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Iz Zagreba došao kao nastavnik na Lastovo pa ostao bez općinskog stana: ‘Razočaran sam’

Lastovska načelnica tvrdi da trenutno nema slobodnih općinskih stanova, a da se nastavniku nudi sufinanciranje privatnog smještaja, pa bi stan plaćao 300-tinjak kuna kao i dosad

Pročitajte još:

Nakon diplome Kineziološkog fakulteta, Eugen Purgarić (27) iz Zagreba dobio je svoj prvi posao i otišao na Lastovo raditi kao nastavnik tjelesnog odgoja.

Potpisao je ugovor za jednogodišnji najam općinskog stana, a sada se žali kako ga Općina Lastovo bezrazložno tjera van. Iz Općine odgovaraju da mu nude sufinanciranje privatnog smještaja, a čak su ga prijavili sudu.

– Ja sam svjesno potpisao i neki u školi, poput ravnateljice, rekli su da se to može i produžiti. Vjerovao sam i nadao se da će se produžiti najam stana. Međutim oni su mi mjesec dana prije nego je trebao isteći rok od godine dana, poslali da moram iseliti iz tog stana – izjavio je Eugen za HRT.

Nije želio iseliti iz stana. S plaćom od 3600 kuna, jer radi na pola radnog vremena, ne može plaćati privatan najam stana. Žali se na loš odnos načelnice Općine i ravnateljice škole prema njemu i kaže da je razočaran.

“Nije u redu od njih da to rade. Načelnica teži da dođu mladi, da se poveća natalitet. S ovime ona pokazuje poruku – da svi odu s Lastova, da nitko ne dođe od mladih. Kako tjerate nekog mladog obrazovanog iz stana, a stanova ima napretek”, rekao je.

Načelnica općine: Nema slobodnih općinskih stanova
Načelnica je odgovorila da trenutačno nema slobodnih općinskih stanova, a da se nastavniku nudi sufinanciranje privatnog smještaja, pa bi stan plaćao 300-tinjak kuna kao i dosad.

“Godinu dana je boravio u tom stanu. Ugovor je istekao. Mjesec dana prije isteka smo ga obavijestili da nećemo moći produžiti taj ugovor jer imamo potrebu djelatnika vrtića za tim stanovima te da potraži stan i da će imati subvenciju. On na to nije pristao”, rekla je Anita Jančić Lešić, načelnica Općine Lastovo.

Eugen Purgarić tvrdi da ga je načelnica izbjegavala te da ga je pozvala na razgovor tek nakon što je dobio sudsku tužbu za iseljenje iz stana.

Ona je pak rekla da ga je pozvala na sastanak, a da je on odbio.

“Kaže da vam je slao poruku na WhatsApp na koju mu niste htjeli odgovoriti”, nastojao je razjasniti novinar Kukilo. “Ne mislim da je to istina”, odgovorila je Jančić Lešić.

Ravnateljica škole: Vjerujem da će se riješiti problem
Iako desetljećima nastavnici došljaci žive u općinskim stanovima ravnateljica škole tvrdi da Eugen nije iznimka.

“Na sve načine se trudimo da ljudi koji dođu, pogotovo mladi stručni ljudi, da se na Lastovu i zadrže. Vjerujem da će se riješiti njegov problem”, rekla je Vedrana Ortika Medini, ravnateljica OŠ ”Braća Glumac” Lastovo.

Eugen Purgarić nedavno se oženio, a supruga i obitelj poručuju mu da se vrati u Zagreb i više ne bori s ”vjetrenjačama”.

“Priroda je iz božanske ruke ne iz ljudske, ali ovi međuljudski odnosi trenutačno me jako rastužuju. Nije korektno od njih da se to tako radi”, kazao je.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.5 ° C
16.8 °
12.5 °
48 %
5.7kmh
0 %
Čet
16 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: