18.7 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Izbornik Dalić: “Nisam ovako zamišljao kvalifikacije. On je istrpio sve, nije galamio po novinama”

Zlatko Dalić odveo je hrvatsku nogometnu reprezentaciju na četvrto veliko natjecanje.

Pročitajte još:

Izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan nakon pobjede Hrvatske protiv Armenije (1:0) za izravan plasman na Euro 2024.

“Čestitke igračima na plasmanu na Euro, hvala navijačima na podršci. Teška utakmica, kakve su bile cijele kvalifikacije. Bilo je teško, ali tako to kod nas uvijek ide. Hrvatska je ostvarila veliki cilj, a sve što se napravi više od plasmana na Euro je sjajno”, kazao je Dalić pa nastavio:

Prije dvije godine je plakao u Splitu kad smo srušili Rusiju, sad ipak nije.

– Ne, prošlo me to. Bilo je teško i napeto. Imamo 1-0 pa čekaš, strepiš, ali bilo je sve kako treba. Hvala Bogu da nam je dao šansu i da smo je iskoristili.

Je li pratio utakmicu Walesa i Turske?

– Nismo htjeli pratiti tu drugu utakmicu da ne ulazimo u nervozu, htjeli smo misliti samo na sebe, tako smo se postavili. Pobjeda je apsolutno zaslužena.

Što sad do ljeta?

– Pred nama je sedam mjeseci mira i selekcije, rasprave. Taj listopad dobro nam je došao da se resetiramo iz komfort zone. Idemo u Njemačku gdje nas čekaju deseci tisuća navijača. Hrvatska je pokazala vjeru, zajedništvo, domoljublje. Veliko veselje.

Luka Modrić rekao je da nije zadovoljan oko dosta toga u igri.

– Ima dosta stvari koje treba popraviti, vidjelo se da su igrači u grču i bilo je nezgodno. Treba napraviti analizu, sedam mjeseci je pred nama, ove kvalifikacije nisam ovako zamišljao da ćemo se boriti do kraja, ali ovako je još slađe.

Kako vidite strijelca pobjedonosnog gola i povratnika u reprezentaciju?

– Ante Budimir je odradio fantastične dvije utakmice. Prvo nije dao gol, sad ga je nagradilo. Rekao sam da tražim igrača za budućnost, ali nitko nije pokazao više od njega. Istrpio je, šutio, nije pričao za novine iako je bio prozivan da kaže nešto negativno. Uspio je istrpjeti Dao je gol i zaslužio to – zaključio je Dalić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.7 ° C
21.8 °
18 °
43 %
1.5kmh
0 %
Ned
20 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: