0.9 C
Zagreb
Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Liječničku pomoć zatražile 34 osobe, dvije hospitalizirane

Stigli su prvi rezultati analiza uzoraka

Pročitajte još:

Ukupno 34 osobe javile su se liječnicima u različitim dijelovima Hrvatske zbog sumnje u trovanje gaziranim pićima, objavio je N1

U KBC Zagreb javilo se najviše pacijenata, njih 17. Dvoje od njih ima erozivne ozljede, ali nitko nije zadržan na bolničkom liječenju. U KBC Sestre milosrdnice javilo se šest pacijenata, a svih šest je otpušteno kućama i ni kod koga nisu utvrđene erozivne ozljede. U zagrebačku kliničku bolnicu Merkur prijavilo se dvoje pacijenata. Jedan je zadržan na bolničkom liječenju, a jedan otpušten kući.

Jedan je pacijent zadržan u bolnici i u Rijeci.

Liječnicima se javilo još troje pacijenata u Splitu te po jedan u Karlovcu, Varaždinu, Vinkovcima, Čakovcu i Virovitici. Kod pacijenta u Varaždinu utvrđene su erozivne ozljede, ali nije zadržan na bolničkom liječenju, javlja N1.

Čekaju se rezultati analize za suspektne bočice iz Zagreba.

Pacijenti nemaju težih oštećenja
Željko Krznarić, pročelnik Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju KBC-a Zagreb, rekao je kako je jučerašnji dan prošao mirno. Dodaje kako se u trenutku pojave simptoma treba javiti nadležnom liječniku ili u hitnu službu.

“Ne dolazi u obzir povraćanje, nikakav pokušaj neutralizacije kiseline ili lužine. Naime, mi u ovom trenutku ni ne znamo radi li se o kiselini ili lužini, svi toksikološki nalazi su u ovom trenutku negativni”, rekao je Krznarić za HRT.

Kaže da kod bolesnika koje su obrađivali nema naznaka težih oštećenja sluznice. Kao i ostatak struke, urgira građane da se drže pijenja vode.

“Pića s visokim koncentracijama CO2 ili šećera nikad nisu poželjna za masovnu konzumaciju”, rekao je Krznarić.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Aleksandra Prijović objavila fotku iz Arene Zagreb, povela i mamu

Popularna pjevačica Aleksandra Prijović (28) objavila je u noći sa četvrtka na petak fotografiju na svojem Instagramu, kojom je...

Vrijeme:

Zagreb
slabi snijeg
0.9 ° C
1.6 °
-0.2 °
92 %
0.5kmh
100 %
Ned
3 °
Pon
2 °
Uto
6 °
Sri
1 °
Čet
3 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9186
GBP
1,1665
CHF
1,0557
CNY
0,1299
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: