15.1 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Milanović optužio Banožića za maltretiranje vojnika: Ako želi biti moja mažoretkinja, može

Pročitajte još:

Ministar obrane Mario Banožić i predsjednik Zoran Milanović u stalnom prepucavanju, 38. kontingent imat će čak dva ispraćaja, zbog čega će satima biti u varaždinskoj vojarni

Hrvatski vojnici u ponedjeljak odlaze u novu NATO operaciju KFOR na Kosovu, a kako su ministar obrane Mario Banožić i predsjednik Zoran Milanović u stalnom prepucavanju, 38. kontingent imat će čak dva ispraćaja, zbog čega će satima biti u varaždinskoj vojarni.

Inače, glavninu snaga 38. HRVCON-a čine pripadnici 2. oklopno-mehanizirane bojne “Pume” Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

“Oni (vojnici) jesu profesionalci, ali nema potrebe da stoje dvaput. Onda to može zvati jednom vrstom sitne prevare, generalne probe, ali generalne zato jer su tu bili generali jer on je generalna sramota. Članovi obitelji nisu bili na toj farsi koju je organizirao na prevaru u zadnji tren. To je grozno, to je tako mizerna karakterna osobina” rekao je Milanović.

Kazao je da Banožić nije izbačen iz protokola.

”Budući da je on izbacio neke ljude iz službe, vi me pitate je li meni neugodno. Ovo možemo nazvati sramotom. Nije mi neugodno, ali mi je žao. Tu su došli članovi obitelji, ali kad si ponavljač, onda je to jadno sve skupa. Vojnici su stajali sat vremena duže bezveze”, rekao je Milanović.

‘Ako želi, može biti moja mažoretkinja’
Milanović je kazao da se obračunava s Banožićem, a ne s vladom, ali da Banožić uživa potporu svog šefa.

”Ovo je bila generalna proba, dobro je, ako želi biti mažoretkinja moja, može biti. Ali kad si ponavljač, kad si krivolovac, onda se ponašaš na ovakav način. Međutim, to ne bi mogao raditi dvije nanosekunde da nema podršku. Tu su vojnici stajali sat vremena duže”, rekao je.

Svi problemi u obrambenom sustavu, kazao je, sada su došli na naplatu jer je ističe ”Plenković iz neke nedođije, ne mislim na geografsku, nego na mentalnu nedođiju, doveo nekog momka ponavljača za ministra”.

”Čovjek se u jednom trenutku osjetio važan, muljao je u ministarstvu, radio je kaznene radnje i u to je uvlačio službenice. Ja ponovno pitam DORH: Jel’ čovjek kriv? Jel’ DORH ima osnovu za postupanje. Ponavljam državnoj odvjetnici: Što je sa slučajem Banožić. Vjerojatnu mu je neugodno da se priča okolo da je običan lopov, pa ‘ajmo to riješiti”, kazao je.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.3 ° C
12.7 °
10.3 °
59 %
5.1kmh
0 %
Čet
15 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: