7.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Milanović se jednostavno nije mogao suzdržati: “Hrvatska je morala ponajbolje ljude slati u Haag, bila je ucjenjivana”

Pročitajte još:

Hrvatska u petak slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Oluja”, kojom je u 84 sata oslobođeno 11.000 četvornih kilometara okupiranog područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu.

Premijer Andrej Plenković održao je govor povodom Dana pobjede u Kninu gdje traje svečano obilježavanje Oluje.

“Veličanstvena pobjeda u Oluji bila je odlučujuća. Hrvatska vojska i policija vratili su tada najveći dio okupiranog teritorija što je kasnije omogućilo mirnu reintegraciju Podunavlja…Oluja je ujedno omogućila i mir u Bosni i Hercegovini, oslobađanje dijela teritorija Bosne i Hercegovine. U Bihaću je spriječeno ono što se dogodilo u Srebrenici – genocid. Hrvatska je jamac i supotpisnica Daytonskog sporazuma”, rekao je Plenković.”U posljednje vrijeme Hrvatsku se ponovno lažno optužuje za protjerivanje srpskog stanovništva iako je poznato da ih je vodstvo pobunjenih Srba u suradnji s Beogradom prisililo na evakuaciju iz Hrvatske. Najavljene optužnice iz Beograda protiv hrvatskih pilota neprihvatljive su. Vlada će štititi hrvatske branitelje”, kazao je.

“Ponosimo se time što štitimo prava svih nacionalnih manjina, uključujući i sprsku nacionalnu manjinu. Srbija ne surađuje ni u pitanju progona ratnih zločinaca. Mi ćemo raditi na dijalogu, dobrosusjedstvu i dijalogu, ali to očekujemo i od svih naših susjeda”, rekao je Plenković.

“Živjela nam vječna i jedina Hrvatska”, uskliknuo je Plenković na kraju govora.

Govor je održao umorivljeni general-pukovnik Mladen Markač.

“Mnogi se s bojišta nikada nisu vratili, a za mnoge ni dan danas ne znamo gdje su. Svi oni su u našim mislima. Drage obitelji, znamo da vi najviše trpite. To trpljenje ne možemo preuzeti, ali možemo dijeliti vašu ool i čuvati sjećanja na naše ratne prijatelje. Ne smijemo dopustiti da se događaji i ljudi iz Domovinskog rata zaborave. Klanjamo se svima koji su položili živote za našu slobodu i neovisnost. Dragi suborci, čast se stječe djelima, a mi smo ih pokazali u Domovinskom ratu”, poručio je Markač.

“Svima koji se i danas pitaju je li Oluja bila potrebna iz slobodnog kraljevskog Knina poručujem: Hrvatske je vodila politički opravdan, pravedan, obrambeni i osloboditeljski rat, a Oluja je legitimna i u vojnom smislu vrhunski izvršena operacija”, poručio je s govornice Markač.

“Hrvatska u srcu”, uzviknuo je po završetku nadahnutog govora general Markač.

No, predsjedniku republike Zoranu Milanoviću premijerov govor, čini se, nine bio zanimljiv. Naime, predsjednik je za vrijeme dok je premijer govorio – bio na mobitelu.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu novinarke N1 televizije Vesele Šegvić:

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
6.9 ° C
7.7 °
5.8 °
93 %
0.5kmh
75 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: