13.6 C
Zagreb
Subota, 15 lipnja, 2024

Misterij u splitskom vrtiću: Žene preuzele dijete u vrtiću u Splitu, otac slučajno naišao. Ne zna se tko su

Cijela priča počinje sredinom lipnja ove godine, kada su dvije starije žene ušetale u prostorije dječjeg vrtića na splitskom području i preuzele dijete od odgajateljica iako ih dijete ne poznaje

Pročitajte još:

Dvije bake odvele su iz vrtića u Splitu krivo dijete, a iz policije navode kako ne smatraju da se dogodilo kazneno djelo jer ”nije došlo do štetnih posljedica”, prenosi Dalmacija Danas.

Na pitanje radi li se moguće o pokušaju otmice iz PU splitsko-dalmatinske odgovaraju:

“I dalje obavljamo provjere. Za sada nisu utvrđeni elementi kaznenog djela. Isto tako o događaju smo izvijestili Prosvjetnu inspekciju te Državno odvjetništvo”, odgovor je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske za Dalmaciju danas na pitanje radi li se zapravo o pokušaju otmice.

Predstavile se kao bake
Sredinom lipnja, kako Dalmacija Danas doznaje, dvije starije gospođe ušetale su u prostorije dječjeg vrtića i preuzele dijete od odgajateljica iako ih dijete ne poznaje. Jedna od njih se predstavila kao baka. Na sreću, u trenutku kada su izašle s djetetom iz vrtića pred njima se našao otac djeteta koji stanuje neposredno u blizini vrtića.

“U razgovoru s policijskim službenicima otac je naveo kako su mu navedene žene izgledale zbunjeno i jedna od njih mu je rekla da je trebala otići u vrtić po unuku. Nisu mu rekle kako se zovu, niti su mu one poznate. Govorile su hrvatskim jezikom i odavale dojam da su zbunjene. Temeljem obavljenih provjera utvrđeno je da je dijete kratko vrijeme bilo u društvu nepoznatih žena jer je uskoro nakon izlaska iz vrtića dijete srelo svog oca kojem se odmah priključilo”, dio je ranijeg policijskog odgovora.

Na sve to burno je reagirao član obitelji djeteta koje se možda pokušalo oteti, nezadovoljan radom policije, sigurnosnim stanjem vrtića i procedura.

Član obitelji: Šokiran sam
“Naravno da sam šokiran. Nepoznate osobe odvedu dijete iz vrtića, oni nisu utvrdili tko su te osobe, a iz čega onda zaključuju da u tome ne vide elemente kaznenog djela? Ponavljam, mi ne znamo jesu li oni utvrdili njihov identitet. Ako nisu, onda vrlo hrabro zaključuju da u neovlaštenom odvođenju iz neutvrđenih razloga, djece iz vrtića, nema elemenata kaznenoga djela.

Puljak je obećao da će sva djeca na jesen u vrtiće. Tribalo bi i njega pitati, kao i ove u policiji i prosvjetnoj inspekciji, kakva im je sigurnost u vrtićima. Konkretno, u ovaj može ući i iz njega izaći tko hoće, vrata su otvorena izvana, samo su za djecu zatvorena jer je tipka za otvaranje na jedno 190 cm visine, nema nikakvu portirnicu na kojoj te netko dočekuje i evidentira, “sigurnosne” kamere postoje, ali uopće nisu u funkciji, ograda oko dvorišta je toliko niska da je i svako malo spretnije dijete može preskočiti, isto kao i potencijalni otmičar.

Pitanje je kako tete daju djecu nepoznatim osobama ako su u vrtiću precizno evidentirane osobe koje jedine mogu preuzeti djecu”, izjavio je nezadovoljan postupanjem i policije jer, kako kaže, nisu obaviješteni ni o čemu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
13.6 ° C
14.9 °
10.8 °
89 %
1kmh
4 %
Sub
28 °
Ned
27 °
Pon
30 °
Uto
32 °
Sri
35 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9310
GBP
1,1861
CHF
1,0370
CNY
0,1285
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: