6.3 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Mladić koji je brutalno pretukao Djeda Mraza je vojnik! Oglasio se MORH

Napadača, koji je danas na podu cipelario mladića obučenog u Djeda Božićnjaka, odvela je Vojna policija nakon što su ga priveli u nadležnu policijsku upravu u Slavonskom Brodu.

Pročitajte još:

Naime, grupa od nekoliko mladića i djevojaka danas je nešto iza 15 sati uz rijeku Savu na šetalištu braće Radić narušavalo javni red i mir. Izbila je masovna tučnjava u kojoj je, prema snimci koja je stigla u redakciju 24sata, najdeblji kraj upravo izvukao muškarac, koji je bio obučen u Djeda Božićnjaka. U jednom trenutku muškarac obučen u Djeda Mraza završio je na podu, a s druge strane se drugi mladić zaletio te ga udario nogom u glavu, dok je ovaj ležao na podu. U tom trenutku je nastao kaos te su se mnogi dali u bijeg, a “Djed Mraz” je nastavio ležati na podu.

Kako piše lokalni 035portal, ozlijeđeni mladić u kostimu Djeda Božićnjaka je bio na obradi na odjelu hitne medicinske pomoći u Slavonskom Brodu gdje je sam došao zatražiti pomoć, a težina ozljeda još nije klasificirana.

Ministarstva obrane najoštrije su osudili incident te od Vojne policije zatražili poduzimanje istrage. MORH spominje stegovni postupak ako se dokaže odgovornost pripadnika vojske.

MORH: Osuđujemo nasilno ponašanje
“Ministarstvo obrane najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilnog ponašanja i izražava žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Slavonskom Brodu.

Ministarstvo obrane od načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske i Vojne policije očekuje poduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog nemilog događaja te pokretanje stegovnog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga RH”, poručio je MORH u svom priopćenju i odgovoru na naš upit.

Uhićeno više osoba, Vojna policija bila u postaji
U tijeku je istraga slavonsko-brodske policije koja utvrđuje činjenice i okolnosti tučnjave više osoba koja se dogodila danas nešto poslije 15 sati na Šetalištu braće Radić.

Policija nam je potvrdila da je uhićeno više osoba koje se dovode u vezu s događajem.

“Za sada su privedene tri osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio u kojem su svojstvu sudjelovali u incidentu. Četvrta osoba je zatražila liječničku pomoć i ona se trenutno nalazi u bolnici”, rekao je glasnogovornik PU brodsko-posavske Tomislav Kovačević za Hinu.

Na upit Hine o povezanosti današnjeg incidenta i Vojne policije čije je vozilo večeras parkirano nedaleko slavonskobrodske policijske postaje, Kovačević je rekao da za sada taj dio ne može komentirati.

Napadnuti mladić ima teške ozljede glave
Društvenim mrežama se danas poslijepodne proširila snimka tučnjave u kojoj nasred ceste leži mladić obučen u Djeda Mraza. Kada se mladić pokušao pridići prilazi mu drugi mladić te ga snažno udara nogom u glavu. Nakon toga udareni mladić pada bez svijesti na asfalt.

Lokalni mediji prenijeli su da je napadnuti mladić zbrinut u Općoj bolnici Dr. Josip Benčević s težim ozljedama glave.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
5.2 ° C
8.7 °
2.8 °
80 %
0.5kmh
0 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
7 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: