20.4 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Na Sljemenu je zabijelio snijeg, diljem zemlje kiša, u gorju će padati snijeg

Ujutro duž obale puhat će bura. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 6 do 11, na Jadranu i do 14 Celzijevih stupnjeva

Pročitajte još:

U Slavoniji i Baranji u utorak će biti oblačno s kišom, ponegdje i obilnijom, drugdje će mjestimična kiša uglavnom padati do sredine dana, a u gorju će biti malo susnježice i snijega, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Na Sljemenu je pao snijeg.

Vjetar će biti slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, ponegdje i jak, osobito u Podravini, Slavoniji te na srednjem i južnom Jadranu.

Ujutro duž obale puhat će bura. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 6 do 11, na Jadranu i do 14 Celzijevih stupnjeva.

HAK: Zbog vjetra ograničenja i zabrane, teškoće i u pomorskom prometu
Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most, upozoravaju u utorak iz Hrvatskog autokluba napominjući kako su u prekidu i neke trajektne i katamaranske linije.

Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru, Lici i u višim predjelima u ostatku unutrašnjosti na cestama ima razmočenog snijega. U priobalju puše jaka bura, povremeno s olujnim udarima. Mogući su odroni.
Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na državnim cestama: Senj-Žuta Lokva-Kapela; Lički Osik-Gospić-Karlobag; Poljanak; Donji Lapac-Užljebić; Selište Drežničko-Prijeboj te na svim lokalnim i županijskim cestama na području Korenice i Donjeg Lapca.

Zbog odrona, vozi se jednim trakom na LC67030 između mjesta Sutina i Zelovo i na LC67075 u Klisu.

Zbog vjetra, u prekidu je trajektna linija Split-Vela Luka-Ubli te katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik i Korčula-Hvar-Split.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
20.4 ° C
21.1 °
18.2 °
51 %
6.2kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °
Uto
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: