2.7 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Najavljena kiša i grmljavina, ponegdje moguća i olujna bura

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, a na jugu i na istoku su mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom, dok se na sjevernom Jadranu poslijepodne očekuju dulja sunčana razdoblja, prognozira za srijedu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Pročitajte još:

Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, duž obale i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, a na srednjem Jadranu i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 stupanj Celzijev, u gorju malo niža.

Za obalu su upaljeni narančasti i žuti meteoalarmi zbog jakih udara vjetra, osobito u Velebitskom kanalu-

Diljem Hrvatske vrijeme je pretežno oblačno kiša pada uglavnom u središnjoj i zapadnoj unutrašnjosti, ali i na srednjem i južnom dijelu Jadrana. Vjetrovito je, osobito pod Velebitom, gdje bura udara olujnom snagom, stoga su na snazi ograničenja u prometu.

– Zbog jakog vjetra na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok (Draga) i Šmrika, dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno jer zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu i osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom – upozoravaju iz HAK-a.

Ponegdje će padati i obilnija kiša pa je moguće zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni – osobito u gorju i na Jadranskoj magistrali.

Kiše će biti i u nastavku dana, lokalno oborine mogu biti i obilnije – osobito u Gorskom kotaru i Lici, a izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom može biti na području Dalmacije.  Tijekom večeri i u noći na četvrtak stiže razvedravanje.

Vikend suši, idući tjedan opet kiša

Četvrtak će biti uglavnom suh. Malo kiše još može biti ujutro u gorju, na istoku zemlje. Bura će tijekom dana oslabjeti.

Drugi dio ovog tjedna bit će topliji, petak i subota trebali bi biti suhi, dok nedjelja opet nosi nestabilnosti. Sljedeći tjedan trebao bi biti kišovit, nestabilan i hladniji, prognoza je meteorologinje Tee Blažević.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
2.7 ° C
3.3 °
1.8 °
93 %
3.1kmh
100 %
Uto
3 °
Sri
11 °
Čet
13 °
Pet
14 °
Sub
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: