15.1 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Nevjerojatan prizor! S više od 600 vatrenih kugli ispisali Vukovar

Pročitajte još:

Na poseban i jedinstven način zasjalo je plamenim kuglama uoči trideset prve godišnjice stradanja heroja grada, simbola patnje i obrane ime Vukovara točno u 18 sati i 11 minuta, na brdu iznad zaseoka Mandarići u Cisti Velikoj.

Nije bilo sela u Imotskoj krajini u kojem nisu zapaljene svijeće u sječanje na stradanja Vukovara i Škabrnje. Ipak Cišćani su i ove godine svu ljubav i ponos pretočili u imenu Vukovar sa više od 600 vatrenih kugli, raspoređenih u slova visoka 50 metara. Umjesto slova O, u imenu Vokovar zasjao je Vodotoranj visok osamdeset metara.

Kako su nam rekli Cišćani za jedno slovo u prosjeku je trebalo zapaliti oko šezdeset vatrenih kugli, dok je za Vodotoranj trebalo i sto pedeset. Mnoštvo Cišćana palilo je svijeće dok je u manje u sat vremena skupina momaka upalila pripremljene kugle koje su obasjale nebo nad Cistom. U plamenu ponosa i ljubavi na gotovo tristo metara blještalo je ime Grada heroja.

Sve su organizirali članovi Kulturno umjetničke športske udruge Cista Velika.

Za izradu vatrenih kugli bila im je potrebna mješavina luga i lož ulja. I dok se hrvatska trobojnica ponosno vijorila na povjetarcu u noći, a vatrene kugle obasjale nebo na crkvi Svetoga Jakova zabrecala su crkvena zvona za sve one kojih više nema, a koji su ponosno svoj život položili na oltar domovine.

Vukovar

Za sve imotske sinove poginule u Domovinskom ratu, od kojih su neki kao što je bio Velimir Đerek Sokol život izgubili baš u obrani Grada heroja, sve poginule hrvatske branitelje zasjao je plamen svijeće i zaiskrila suza u oku stanovnika Imotske krajine.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.3 ° C
12.7 °
10.3 °
59 %
5.1kmh
0 %
Čet
15 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: