10.8 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Očajni vlasnik farme zbog salmonele mora usmrtiti 150.000 kokoši: ‘Očigledno nekome smetam…’

Pročitajte još:

Državni inspektorat izvijestio je da se zbog salmonele na farmi Lukač s tržišta povlače konzumna jaja pet serija LOT brojeva

Vlasnik farme za proizvodnju i prodaju jaja Marijan Lukač morat će usmrtiti 150.000 svojih kokoši nakon što je u jajima pronađena salmonela.

“Ovo ja ne bih crnom đavlu poželio, a ne bilo kome drugom. Šteta je ogromna. Ne znam što je gore, psihičko stanje kompletne moje obitelji, mojih djelatnika. Svi proživljavaju ovo…”, kazao je Lukač za RTL.

On farmu vodi već 30 godina, ima 80 zaposlenih, a posao su nastavile i njegove četiri kćeri.

“Lukač nije jaje, nije kokoš. To je moj otac, moja mama, moje sestre i ja”, kazala je Magi Lukač, voditeljica tvrtke.

Pazili su na sve mjere, kaže – pogon je izoliran iz naselja, a kokoši nisu u kavezu te su protiv salmonele cijepljene tri puta.

‘Očito nekome smetam’
– Imam sumnju na ispravnost svega ovoga i mislim da tu ima elemenata i kriminalnih radnji. Očigledno da nekome smetam i da mu je puno lakše bez mene. Ja se nadam da će se Uskok uključiti u ovo i da će to istjerati na čistac. I da se nigdje nitko u cijeloj Hrvatskoj nije požalio na salmonelu? Na neki proljev, na neke simptome. Međutim, nalaz je pokazao tako. Otprilike da papir trpi sve – kazao je Lukač.

Šteta je, kaže, milijunska, a obitelj planira nastaviti s proizvodnjom i uzgojem jaja na drugoj lokaciji gdje imaju kavezni uzgoj.

– I kavezni uzgoj je u redu. Za prvu ruku ostavit ćemo svoje tržnice. Imamo izuzetnu potporu od svih kupaca. Ja mislim da nemamo niti jednu negativnu reakciju. Ljudi nas tješe – kazala je njegova kći Magi Lukač.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
9.4 ° C
9.8 °
6 °
76 %
3.1kmh
20 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: