4.4 C
Zagreb
Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Pijana djevojčica (15) iz Slavonije u 3 ujutro tukla majku jer joj nije dala internet

Pročitajte još:

Ova učenica prvog razreda srednje škole dosada nije bila kažnjavana zbog čega je sud na temelju Prekršajnog zakona, umjesto kazne, dao joj sudski ukor

Djevojčica (15) iz Slavonije završila je na sudu jer je napala majku, u kako tvrdi majka, alkoholiziranom stanju nakon što je došla u stan i probudila majku da joj upali internet, piše Danica.

“Dolaskom iz grada u alkoholiziranom stanju, po izjavi majke, ušavši u stan i kad se presvukla došla je u spavaću sobu kod majke koja je spavala, probudila istu kako bi joj majka upalila internet da bi maloljetnica mogla koristiti mobitel i društvene mreže.

Kad je majka rekla kćerki da ide spavati i da je kasno, maloljetnica počela je vrijeđati majku riječima: ‘Droljo jedna, je… ti mrtvu majku‘. Kad je majka iz ležećeg položaja sjela na krevet, djevojčica je istu otvorenim dlanom udarila u glavu.

Sudski ukor
Nakon opisanog, maloljetnica je s manje komode koja se nalazi kraj kreveta uzela staklenu čašu i pogodila majku u predjelu glave, odnosno čela”, navodi se u presudi prekršajnog suda.

Kako je riječ o učenici prvog razreda srednje koja dosad nije kažnjavana, sud je na temelju Prekršajnog zakona, umjesto kazne, prema njoj primijenio odgojnu mjeru sudskog ukora jer se “može zaključiti da će i time biti postignuta svrha odgojne mjere”.

“Temeljem Prekršajnog zakona, maloljetnoj M. sud ukazuje na društvenu neprihvatljivost i štetnost njezina ponašanja, te istu upozorava da joj se za slučaj ponovnog počinjenja prekršaja može primijeniti i teža sankcija”, zaključila je prekršajna sutkinja.

Prekršajni nalog je nepravomoćan i djevojčica uz pomoć odvjetnika ili svojih roditelja na njega može uložiti prigovor u roku od osam dana od primitka pisanog sudskog rješenja.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Modrić poslije utakmice poklonio dres nepoznatoj Meksikanki i šokirao sve: ‘Stvarno ovo nisam očekivala…’

Hrvatski kapetan Luka Modrić poslije tekućeg Svjetskog prvenstva dodatno će obogatiti svoju nogometnu ostavštinu, ali dok će ostali nogometni...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
4.4 ° C
4.9 °
3.1 °
92 %
2.6kmh
100 %
Čet
6 °
Pet
10 °
Sub
8 °
Ned
2 °
Pon
2 °

Tečajna lista:

HRK - Hrvatska kuna
EUR
7,5547
USD
7,2116
GBP
8,7514
CHF
7,6575
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: