6.2 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Ponovno maglovito jutro: Evo kakvo nas vrijeme čeka za vikend. Za sljedeći tjedan najavljena velika promjena

Pročitajte još:

U unutrašnjosti danas magla i niski oblaci, osobito u prvom dijelu dana te ponovno navečer, nakon izdizanja magle u većini krajeva barem djelomice sunčano dok će na Jadranu biti pretežno sunčano, a ujutro je ponegdje moguća magla.

Vjetar uglavnom slab, na moru ujutro burin, potom zapadnjak i sjeverozapadnjak, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Najviša dnevna temperatura od 16 do 22, u mjestima s dugotrajnom maglom niža, a duž obale između 21 i 26 Celzijevih stupnjeva.

Slično vrijeme kao danas očekuje nas i u subotu, a u nedjelju i posebno ponedjeljak trebalo bi biti više sunca i manje magle. Očekuju se i više dnevne temperature koje bi od ponedjeljka i na kopnu redovito mogle dosezati i 24 stupnja.

Stiže velika promjena
No za drugu polovicu tjedna najavljuje se velika promjena.

Meteorolog N1 Bojan Lipovšćak najavljuje kako se za drugu polovicu tjedna prognozira zahlađenje uz kišu, i to to najprije u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti. Na Jadranu će zapuhati jugo koje će brzo okrenuti na buru uz kišu.

Uz promjenu vremena prognoziramo obilnije oborine u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti, Lici i Gorskom kotaru te na Kvarneru. U Slavoniji i Baranji te na srednjem i južnom Jadranu kiša će biti slabijeg intenziteta.

S promjenom u drugoj polovici tjedna stiže i veće zahlađenje pa će tako najviše dnevne temperature u unutrašnjosti biti oko 10, a na Jadranu oko 15°C.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
6.5 ° C
7.2 °
5.1 °
90 %
2.1kmh
100 %
Sri
8 °
Čet
13 °
Pet
18 °
Sub
19 °
Ned
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: