8 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Promjena vremena: Padaju temperature, a evo do kada će nas pratiti sivi oblaci

Tmurni i kišni početak ponedjeljak nakon sunčanog vikenda mnogima je pokvario novi radni tjedan. No ostatak dana neće biti ništa bolji.

Pročitajte još:

Kako javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), u Zagrebu će u ponedjeljak prevladavati oblačno uz kraća sunčana razdoblja, osobito kasno poslijepodne. Većinom će u prvom dijelu dana povremeno padati malo kiše. Puhat će uglavnom slab vjetar, mjestimice umjeren sjeveroistočni, a najviša dnevna temperatura kretat će se od 17 do 19 stupnjeva Celzijevih.

U utorak djelomice sunčano, no uz promjenjivu naoblaku uglavnom u Dalmaciji lokalno može pasti malo kiše.

Od srijede oblačnije uz mjestimičnu kišu, na Jadranu i pljuskove s grmljavinom, a u četvrtak je ponegdje moguća i obilnija oborina.

Vjetar na kopnu slab, u Slavoniji u srijedu umjeren istočni, a u četvrtak će posvuda zapuhati sjeveroistočnjak. Na Jadranu umjerena do jaka bura, dok će u srijedu u Dalmaciji zapuhati jugo. Danju na kopnu razmjerno svježe.

Stanje na cestama
Kolnici su mjestimice mokri i skliski, pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi. izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Vozače se poziva da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Privremena regulacija prometa je na autocesti A3 Bregana-Lipovac: na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jakuševec i Kosnica vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po dva sužena prometna traka u oba smjera, zatvoren je ulazni krak čvora Jakuševec (A3) u smjeru Lipovca, Varaždina i Goričana, a obilazak je državnim cestama (DC31 i DC30) do čvora Kosnica;

između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po jednom suženom prometnom traku u oba smjera;

na čvoru Ivanić Grad zatvoren je izlazni krak iz smjera Bregane i ulazni krak u smjeru Lipovca. Obilazak iz smjera Bregane je preko čvora Dugo Selo, a u smjeru Lipovca preko čvora Križ (A3).

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
8.8 ° C
8.8 °
5.4 °
76 %
5.1kmh
100 %
Uto
9 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: