24.4 C
Zagreb
Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Snažno nevrijeme poharalo je Sloveniju: Zagorje pogodila tuča, slovenska agencija objavila novo upozorenje

Slovenske vlasti upozoravaju na nastavak nevremena ili jake kiše u utorak, a postoji i opasnost od poplave, osobito na sjeveroistoku Slovenije. Na snazi je za cijelu zemlju narančasto upozorenje...

Pročitajte još:

Zapadni dijelovi Slovenije i celjsko područje na istoku zemlje najviše su stradali u nevremenu koje je u ponedjeljak navečer i utorak ujutro pogodilo Sloveniju.

STA navodi da zbog oluje koja je pogodila Sloveniju u pojedinim dijelovima zapadne Primorske i istočne Štajerske nema struje.

Bez struje je ostalo oko 1800 korisnika u području Slovenske Bistrice i Ptuja, priopćila je tvrtka Elektro Maribor. Struje je nestalo i na području Celja, a nastala su i druga oštećenja na lokalnoj infrastrukturi. Prema podacima tvrtke Elektro Celje, bez struje je jutros bilo više od 1500 korisnika.

Pojedini vlakovi kasnit će zbog nevremena, priopćile su Slovenske željeznice.

U sjevernom dijelu Primorske pala je tuča koja je oštetila krovove, prozore i automobile.

Oko 6000 korisnika ostalo je bez struje na širem području Nove Gorice na zapadu zemlje, gdje su snažni udari vjetra čupali drveće i rušili krovove.

Slovenske vlasti upozoravaju na nastavak nevremena ili jake kiše u utorak, a postoji i opasnost od poplave, osobito na sjeveroistoku Slovenije. Na snazi je za cijelu zemlju narančasto upozorenje, dok na jugu postoji mogućnost popodnevne oluje s tučom.

Očekuje se da će se vrijeme postupno stabilizirati u srijedu, navodi STA.

Prije 10 sati u Zagorje je stiglo nevrijeme. Naleti vjetra, pljusak, grmljavina zabilježeni su diljem Zagorja, jedino je u okolici Tuhlja pala sitna tuča, javlja Zagorje.com.

Slovenska agencija za okoliš ARSO javila je da posvuda u Sloveniji i dalje postoji povećana vjerojatnost lokalnih nevremena, koja će biti najčešća kasno poslijepodne, navečer i u prvom dijelu noći na srijedu. Očekuju se pljuskovi, jaki udari vjetra i lokalno tuča. Pritom će biti moguće i bujične poplave.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
24.4 ° C
25 °
22.6 °
44 %
8.2kmh
0 %
Pon
24 °
Uto
21 °
Sri
14 °
Čet
20 °
Pet
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9283
GBP
1,1674
CHF
1,0252
CNY
0,1287
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: