14.5 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Stigla je promjena vremena: Vrijeme nestabilno, sve do vikenda pljuskovi i grmljavina praćeni vjetrom

Pročitajte još:

Stigla je najavljivana promjena vremena te je u većini Hrvatske noćas padala kiša, a takvo vrijeme će se zadržati nekoliko dana.

Za danas je za veći dio Hrvatske, odnosno osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku regiju izdano žuto upozorenje zbog mogućih grmljavinskih nevremena. Upozoravaju i na mogućnost tuče. Zbog obilne kiše, za sutra je izdano žuto upozorenje za cijelo Hrvatsku.

Vjetar na kopnu bit će slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, još ujutro ponegdje i jak.

Na sjevernom Jadranu će umjerena do jaka bura sredinom dana oslabjeti, dok će u Dalmaciji veći dio dana puhati umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 20 do 25, duž obale od 24 do 29 Celzijevih stupnjeva.

DHMZ je za osječku, karlovačku, kninsku regiju i Velebitski kanal upalio žuti meteoalarm, što znači da je vrijeme potencijalno opasno. Za sutra su sve regije u Hrvatskoj obojene u žuto.

Sutra još gore
Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, ponegdje obilnijom. Lokalno će biti i pljuskova s grmljavinom koji mogu biti izraženiji, osobito na Jadranu gdje će biti i češći. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, krajem dana u jačanju. Na Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, navečer u jačanju, no u Dalmaciji će još prijepodne vjetar biti uglavnom umjeren jugozapadni i jugo. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17, na Jadranu od 16 do 20, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 23 na kopnu te od 22 do 27 °C duž obale, prognoza je DHZM-a za sutra.

Žuti alarm za cijelu Hrvatsku
DHMZ je za sutra (četvrtak) upalio žuti alarm za cijelu Hrvatsko. Žuti alarm označava potencijalno opasno vrijeme.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
14.5 ° C
14.8 °
12.1 °
77 %
5.1kmh
20 %
Pet
15 °
Sub
21 °
Ned
23 °
Pon
23 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9287
GBP
1,1655
CHF
1,0260
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: