15.9 C
Zagreb
Četvrtak, 9 svibnja, 2024

Suđenje Mamićima: Opet će ispitati Modrića, ali i Lovrena, Bišćana i Ćorluku?!

Pročitajte još:

Suđenje braći Mamić i još petorici konačno se zahuktalo. U sudnici su se na ekranima danas vrtjeli deseci i deseci stranica debelog spisa.

Suđenje braći Zdravku i Zoranu Mamiću i još petorici optuženih za zločinačko udruženje i izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz Dinama konačno se zahuktalo, a u ponedjeljak su se na ekranima u sudnici vrtjeli deseci i deseci stranica debelog spisa. Vidjeli su se tako, primjerice, zapisnici s niza sjednica Izvršnog odbora NK Dinamo iz 2004. godine.

Riječ je o, službeno rečeno, čitanju materijalne dokumentacije. Spis, inače, broji nevjerojatnih preko 46.000 stranica, materijalnih dokaza i iskaza svjedoka, i za njega je rezervirana cijela jedna soba na Županijskom sudu u Osijeku. U tom su procesu, podsjetimo, spojena druga i treća optužnica za malverzacije u Dinamu – u drugoj su imena sedam okrivljenika, i to Zdravka, Zorana i Marija Mamića, zatim Damira Vrbanovića, Nikkyja Arthura Vuksana, Igora Krote i Sandra Stipančića, a u trećoj je optužen samo Zdravko Mamić.

Obrane su budnim okom pratile svaku stranicu i nerijetko imale primjedbe, na što ih je sudac često opominjao, sumnjajući kako odugovlače, odnosno opstruiraju raspravu.

Uskok je predložio da se ne ispituju svi svjedoci, samo tužiteljstvo ih je predložilo oko 180, ali obrane se nisu složile. Pa će, kako stvari stoje, morati ispitati i nogometaše čiji su transferi predmet optužnice.

A među njima su Luka Modrić, Dejan Lovren, Vedran Ćorluka i Igor Bišćan.

Modrić i Lovren već su bili ispitani u prvom procesu, čini se da će morati opet na sud.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.9 ° C
16.6 °
13.1 °
70 %
3.1kmh
0 %
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
23 °
Ned
25 °
Pon
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9304
GBP
1,1626
CHF
1,0247
CNY
0,1288
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: