fbpx
20.7 C
Zagreb
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

Tramišak angažirala tek osnovanu tvrtku novog ministra: Kažu, ‘zbog iskustva’

Pročitajte još:

Novi ministar financija Marko Primorac nakon obnašanja niza javnih dužnosti nakon što je diplomirao na Ekonomskom fakultetu 2020. godine osnovao je Economicu, obrt koji se bavio istraživanjem tržišta i ispitivanjem javnog mnijenja, pa godinu kasnije tvrtku Economica Consulting.

Ministarstvo regionalnog razvoja toj je novoosnovanoj tvrtki iz državne riznice isplatilo 62.500 kuna za “intelektualne i osobne usluge”, i to u dijelu “razvoja potpomognutih područja”. Iz Ministarstva su na Indexov upit otkrili da se njegova tvrtka “obvezala izraditi recenziju Nacrta prijedloga Programa društvene i gospodarske revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom”.

Primorac se obvezao napraviti ocjenu kvalitete analitičkih komponenti (s naglaskom na metodološku ispravnost, relevantnost obuhvata i jasnoću nalaza), ocjenu kvalitete prijedloga smjernica i posebnih ciljeva za društveno-gospodarsku revitalizaciju i jačanje konkurentnosti (s naglaskom na relevantnost i očekivanu djelotvornost predloženih mjera i aktivnosti te internu konzistentnost), ocjenu predloženog modela praćenja i vrednovanja provedbe programa te sve ostale aspekte programa koji su ocijenjeni kao relevantni za njegovu ukupnu kvalitetu.

Uzeli ga zbog referenci i iskustva
Iz Ministarstva su potvrdili da nije bilo natječaja te je postupak nabave proveden sukladno Pravilniku o nabavi roba i usluga male vrijednosti koji omogućuje da se kod ugovora čija je vrijednost niža od 70.000 kuna ide sa zahtjevom za nabavu prema jednom ponuditelju.

“Za strateške dokumente poput ovoga predviđena je ex ante evaluacija te je sukladno tome proveden postupak nabave. ECONOMICA CONSULTING d.o.o. je izabrana zbog stručnih referenci i iskustva ponuditelja posebice iskustva u radovima procjene fiskalnih učinaka, politika i propisa, kao člana stručne radne skupine za izradu Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. i savjetnika za gospodarstvo”, stoji na kraju odgovora.

Napomenimo još jednom – tvrtka je bila tek osnovana.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Dobitnica s Raba: Podigla jackpot od skoro 6 i pol milijuna kuna: “Ništa se neće dogoditi”

Hrvatska Lutrija priopćila je kako je dobitnica milijunskog iznosa na Eurojackpotu stigla na blagajnu i podignula svoj dobitak. Dobitnica milijunskog...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
21.9 ° C
24.1 °
21 °
46 %
5.7kmh
20 %
Sri
29 °
Čet
29 °
Pet
29 °
Sub
17 °
Ned
30 °

Tečajna lista:

HRK - Hrvatska kuna
EUR
7,5122
USD
7,3537
GBP
8,8871
CHF
7,7261
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: