3.9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Tramišak angažirala tek osnovanu tvrtku novog ministra: Kažu, ‘zbog iskustva’

Pročitajte još:

Novi ministar financija Marko Primorac nakon obnašanja niza javnih dužnosti nakon što je diplomirao na Ekonomskom fakultetu 2020. godine osnovao je Economicu, obrt koji se bavio istraživanjem tržišta i ispitivanjem javnog mnijenja, pa godinu kasnije tvrtku Economica Consulting.

Ministarstvo regionalnog razvoja toj je novoosnovanoj tvrtki iz državne riznice isplatilo 62.500 kuna za “intelektualne i osobne usluge”, i to u dijelu “razvoja potpomognutih područja”. Iz Ministarstva su na Indexov upit otkrili da se njegova tvrtka “obvezala izraditi recenziju Nacrta prijedloga Programa društvene i gospodarske revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom”.

Primorac se obvezao napraviti ocjenu kvalitete analitičkih komponenti (s naglaskom na metodološku ispravnost, relevantnost obuhvata i jasnoću nalaza), ocjenu kvalitete prijedloga smjernica i posebnih ciljeva za društveno-gospodarsku revitalizaciju i jačanje konkurentnosti (s naglaskom na relevantnost i očekivanu djelotvornost predloženih mjera i aktivnosti te internu konzistentnost), ocjenu predloženog modela praćenja i vrednovanja provedbe programa te sve ostale aspekte programa koji su ocijenjeni kao relevantni za njegovu ukupnu kvalitetu.

Uzeli ga zbog referenci i iskustva
Iz Ministarstva su potvrdili da nije bilo natječaja te je postupak nabave proveden sukladno Pravilniku o nabavi roba i usluga male vrijednosti koji omogućuje da se kod ugovora čija je vrijednost niža od 70.000 kuna ide sa zahtjevom za nabavu prema jednom ponuditelju.

“Za strateške dokumente poput ovoga predviđena je ex ante evaluacija te je sukladno tome proveden postupak nabave. ECONOMICA CONSULTING d.o.o. je izabrana zbog stručnih referenci i iskustva ponuditelja posebice iskustva u radovima procjene fiskalnih učinaka, politika i propisa, kao člana stručne radne skupine za izradu Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. i savjetnika za gospodarstvo”, stoji na kraju odgovora.

Napomenimo još jednom – tvrtka je bila tek osnovana.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
3.3 ° C
6.5 °
0.8 °
88 %
1kmh
0 %
Pet
14 °
Sub
10 °
Ned
7 °
Pon
9 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: