12.6 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

U dijelovima Hrvatske palo do 40 centimetara snijega! Idućih dana očekuju nas brze promjene vremena

Pročitajte još:

DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, za utorak izdao narančasti stupanj upozorenja na opasne vremenske prilike i to zbog snažnog juga te obilnih oborina

Tijekom noći i prijepodneva snijeg je padao u Gorskom kotaru i Lici, a zabijelili su se i Platak te najviši vrhovi Učke i Ćićarije.

Na Zavižanu je jutros u sedam sati izmjereno 40 centimetara snijega, u Begovom Razdolju 33 centimetra, u Delnicama 27, u Pargu 21 centimetar. U Crnom Lugu je do sedam sati izmjereno 13 centimetara snijega, a u Ogulinu i Gospiću četiri centimetra.

Obilan snijeg stvara i probleme u prometu! No, oborine su se poslijepodne smirile.

Za razliku od Gorskog Kotara i Like u Dalmaciji je vladala obilna kiša.

Protekli tjedan donio je dosta nestabilnog vremena koje je kulminiralo obilnim kišama tijekom subote. Od početka mjeseca do sada u velikom dijelu Dalmacije palo je više od 200 litara kiše po kvadratnom metru.

Ponedjeljak: Promjenjivo uz jutarnju mjestimičnu kišu
Danas u većem dijelu unutrašnjosti niski oblaci i magla, lokalno uz rosulju, a poslijepodne se očekuju sunčana razdoblja.

Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, ali na jugu u prvom dijelu dana oblačnije uz mjestimičnu kišu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na istoku ponegdje i zapadni.

Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, zatim sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Potkraj dana će okrenuti na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između 4 i 9 stupnjeva, a na Jadranu od 13 do 17 stupnjeva.

Utorak: Oblačno, kišno i vjetrovito
DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, za utorak izdao narančasto upozorenje na opasne vremenske prilike i to zbog snažnog juga te obilnih oborina.

Sutra će u Hrvatskoj prevladavati oblačno, kišovito i vjetrovito. Mjestimice će na Jadranu i u predjelima uz Jadran biti obilne kiše. Navečer u gorskim predjelima susnježica i snijeg.

Puhat će umjeren do jak istočni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu vrlo jako i olujno jugo, na sjevernom dijelu lokalno i istočnjak. Minimalna temperatura zraka od 1 do 4, na Jadranu od 8 do 11, a maksimalna od 7 do 11, na Jadranu od 13 do 17 stupnjeva.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
13.9 ° C
16.1 °
11 °
41 %
4.6kmh
20 %
Sub
14 °
Ned
13 °
Pon
12 °
Uto
9 °
Sri
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: