8.7 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Upaljen meteoalarm, prijeti nevrijeme u nekoliko regija i toplinski valovi

Pročitajte još:

Narančasti meteoalarm upaljen je za istočnu Hrvatsku zbog mogućnosti jakog nevremena, u Velebitskom kanalu zbog bure, a na obali zbog toplinskog vala koji završava u četvrtak

Neverini koji su sinoć zahvatili sjeverni Jadran povukli su se preko Gorskog kotara i Like u unutrašnjost. Na obali, napose u Velebitskom kanalu, zapuhala je bura koja će tijekom dana jačati, a nije isključeno još neverina na tom području.

Lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, osobito u Slavoniji. U Dalmaciji duž obale i dalje sunčano, u Zagori su mogući lokalni popodnevni pljuskovi.

prog
Foto: DHMZ

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a duž obale jugozapadni i sjeverozapadni koji će na sjevernom Jadranu okrenuti na buru i jačati.

Najviša dnevna temperatura u središnjim i gorskim područjima između 25 i 30, u Slavoniji do 33, a duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije od 31 do 36 Celzijevih stupnjeva.

Na snazi je i dalje upozorenje na toplinske valove. Za Knin i Rijeku je izdano upozorenje na umjerenu opasnost, dok je za Split i Dubrovnik izdano upozorenje na veliku opasnost od toplinskih valova.

DHMZ je na stranicama objavio i kako je za cijelu Hrvatsku u utorak izdan meteoalarm – za većinu zemlje žuti, koji znači da je vrijeme potencijalno opasno, dok je narančasti izdan za osječku, splitsku i dubrovačku regiju te Velebitski kanal. Upozorenja se odnose na grmljavinsko nevrijeme, visoke temperature te jak vjetar.

U srijedu bolje vrijeme
U srijedu nas očekuje bolje vrijeme, bit će pretežno sunčano, povremeno s naoblakom. Još je ponegdje moguće i malo kiše, osobito na istoku zemlje te u gorskim predjelima, a poslijepodne na krajnjem jugu zemlje u obliku lokalnih pljuskova.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura te sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 22 do 27, a najviša dnevna od 26 do 31 na kopnu te od 31 do 35 °C duž obale, izvijestio je DHMZ.

Za srijedu je izdano i upozorenje na umjerenu opasnost od toplinskih valova za Split i Dubrovnik.

Što se tiče meteoalarma, u srijedu će na snazi biti samo žuti i to za riječku regiju, Kvarner i Velebitski kanal.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
6.3 ° C
7.6 °
4.8 °
93 %
2.1kmh
69 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: