13.6 C
Zagreb
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Uskoro nova promjena: Već danas nas čeka velika promjena vremena, ali pravi problemi očekuju se za vikend!

U većini Hrvatske tijekom prijepodneva doći će do postupnog porasta naoblake, a kiše i grmljavina ponegdje će biti već sredinom dana, a osobito poslijepodne i navečer, upozoravaju u utorak iz Državnog hidrometeorološkog zavoda uz napomenu da mjestimice može biti izraženijih pljuskova.

Pročitajte još:

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano.

Zapuhat će slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, ponegdje moguće s jakim udarima. Na Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a na sjevernom dijelu navečer će okrenuti na buru i jačati.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati od 25 do 29, a na Jadranu i do 33 Celzijeva stupnja.

Žuto upozorenje za dijelove zemlje
DHMZ je za utorak za dijelove zemlje izdao žuto upozorenje koje označava potencijalno opasno vrijeme. Žuto upozorenje odnosi se na područja karlovačke, gospićke i riječke regije, gdje se očekuju lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom.

– Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, poručuju iz DHMZ-a.

– Utorak donosi promjenu vremena, ponegdje i nižu temperaturu zraka. Stići će s frontom koja će sredinom dana biti nad Alpama, no ispred nje pritjecat će vlažan i sve nestabilniji zrak. Navečer i u noći fronta će zahvatiti i naše krajeve, a tada će glavnina kiše stići i u Slavoniju i Baranju. Pritom su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom. No, oblaci će se polako nakupljati već tijekom prijepodneva, a popodne je moguć samo poneki pljusak. Zapuhat će i umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, prolazno s jakim udarima, najavljuje HRT-ova prognostičarka Tomislava Hosjak.

Kako javlja HRT-ova prognostičarka, kraj lipnja i početak srpnja na kopnu će biti u znaku prosječnih temperatura ili čak nižih.

Još će u srijedu na kopnu mjestimice biti kiše, no prema kraju dana slijedi smirivanje.

– Sa sjevernim vjetrom doći će još hladniji zrak, pa će danju biti razmjerno svježe za ovo doba godine. Stabilniji i sunčaniji četvrtak te osobito petak donose porast dnevne temperature, ali nakon svježih, ponegdje i maglovitih jutara. I na Jadranu u srijedu pljuskovi i grmljavina, puhat će i bura, u početku pod Velebitom s olujnim udarima. Ostatak radnog dijela tjedna bit će sunčano, a potkraj petka na sjeveru raste vjerojatnost za kišu. Bura slabi u četvrtak i okreće na sjeverozapadni vjetar, a u petak će zapuhati jugo. Vrućina će popustiti već u srijedu. Uz pljuskove i grmljavinu glavna odlika skore promjene vremena bit će svježina. Stoga za srijedu pripremite odjeću dugih rukava. Mogla bi zatrebati čak i uz more, prije svega zbog bure, najavljuje Hosjak.

Posljednji dani lipnja donose sunčanije vrijeme i porast dnevne temperature, a prvi dani srpnja vjerojatno opet kišu i grmljavinu, moguće čak i na Jadranu, gdje će već u petak zapuhati jugo.

Prema trenutnoj prognozi DHMZ-a, za vikend nas čeka promjenjivo vrijeme. U subotu bi temperature u Zagrebu mogle pasti na 20 °C. I u nedjelju bi nas mogla dočekati kiša, s dnevnim temperaturama između 20 i 23 °C.

29569313


Prema trenutnoj prognozi, temperature bi se i u ostatku Hrvatske u subotu mogle kretati između 20 i 23 °C. Što se tiče nedjelje, temperature bi trebale nešto porasti, ali i dalje će u cijeloj Hrvatskoj kretati između 23 i 25 °C.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.6 ° C
14.9 °
11.1 °
84 %
0.5kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
23 °
Uto
21 °
Sri
18 °
Čet
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9284
GBP
1,1649
CHF
1,0258
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: