14.6 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Vrijedni Tomašević: Nakon što je oluja prošla, čistio je Zagreb

Osim službi i građana, na čišćenje Zagreba bacio se i gradonačelnik Tomislav Tomašević

Pročitajte još:

Kako javlja Radio Sljeme, Tomašević je čistio Savsku cestu od granja koje je ostalo na cesti nakon nevremena.

Ranije je Tomašević potvrdio da su u nevremenu poginule dvije osobe te pozvao građane da hitne službe zovu samo u krajnjoj nuždi te da što manje koriste automobile.

“Službe su zatrpane pozivima i onda teško mogu reagirati na najhitnije i najbitnije situacije, jer Imamo i dalje spašavanja u tijeku”, istaknuo je Tomašević. Naveo je i kako je diljem grada, na različitim lokacijama, ozlijeđeno više osoba, no nije iznio više detalja o tome.

“Nije lagana situacija, ovo je nezapamćeno. Ja sam rođen u ovom gradu, nikad nisam nešto slično vidio, da u trideset minuta nastane ovakva šteta, da toliko stabla, toliko krovova pokupi sa zgrada, doista očito se klima mijenja i očito se nažalost ovakve ekstremne klimatske uvjete možemo očekivati i u budućnosti i moramo se na to prilagoditi”, rekao je Tomašević za RTL Direkt.

“Svi su na terenu, tu smo u JVP uspostavili gradski stožer tako da koordiniramo rad Hitnih službi, od Hitne pomoći, do vatrogasaca, do ZET-a, do zagrebačkog Holdinga. Jako puno je intervencija, moram reći da gradska poduzeća rade punom parom. Ovim putem želim zahvaliti radnicima koji rade i drugu smjenu, radnici Vodoopskrbe i odvodnje čiste odvode zbog nagomilanog granja, a potencijalno dolazi i nova oluja. Radnici Zrinjevca koji pile stabla koja su i dalje prepriječena na nekim prometnicama, dobar dio prometnica je raščišćen u dosta kratkom roku. Isto tako imamo zagrebačke ceste koje su na terenu, ZET popravlja javni prijevoz kako bi ujutro većina tramvajskih linija bile u funkciji”, dodao je.

“Kao što znate imamo dva poginula građana u Zagrebu i želim izraziti sućut obiteljima poginulih i imamo jednog preminulog građana u Brodsko-posavskoj županiji. Imamo i dalje isti broj ozlijeđenih u različitim gradskim bolnicama i ja im želim brzi i što bolji oporavak”, zaključio je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.7 ° C
17.2 °
11.4 °
67 %
1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: