10.5 C
Zagreb
Petak, 23 veljače, 2024

Zagrepčanki liječnici čak sedam mjeseci nisu rekli da ima rak:

Sve je preglede promptno obavila. Liječnici su je trebali nazvati kada je ključan nalaz bio gotov, no nisu. Tražila je očitovanje Beroša. Nije se javio

Pročitajte još:

Propust u liječenju karcinoma doživjela je Zagrepčanka Lina Budak. Kako je ispričala za Index, Klinika za tumore punih sedam mjeseci uskratila joj je uvid u ključan nalaz koji je ukazao na tešku malignu bolest. Sve je preglede promptno obavila. Liječnici su je trebali nazvati kada je ključan nalaz bio gotov, no nisu.

Sama se uputila po nalaze ne znajući da među njima nije i onaj ključan. Potom je molila liječnike da provjere dokumentaciju, a oni su joj poručli da ih gnjavi.

‘Doktor me pitalo za kemoterapije. Morala sam sjesti’
”Sestra je pogledala u računalo te rekla: Uuu, evo! Našla sam”, ispričala je za Index.

”Prvo što me liječnik pitao, jer je vidio da sam kod njega bila još krajem ožujka, a da je taj dan bio 21. studenog, bilo je jesam li dovršila cijeli ciklus. Pitala sam kakav ciklus? On je pogledao papire još jednom i pitao jesam li ja primila svih šest kemoterapija ili sam tek na petoj. Ja sam tada rekla da mi nije dobro. Moram sjesti. Doživila sam šok. Prva je spoznaja da bolujem od teške bolesti, a druga spoznaja, još i strašnija, je bila ona da me nitko o tome nije obavijestio punih sedam mjeseci”, ispričala je Budak.

Nakon tog šokantnog saznanja zatražila je hitan inspekcijski nalaz te očitovanje ministra zdravstva Vilija Beroša, ali on joj se nikada nije javio. U međuvremenu je operirana u Njemačkoj i čeka kemoterapiju u Hrvatskoj.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Na futsal utakmici u Rijeci Armada pjevala “umri Livaja”

Užasne smo povike već više puta slušali na riječkom području što se tiče Marka Livaje (30), ali sve je...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.8 ° C
11.6 °
8.7 °
63 %
1.5kmh
0 %
Pet
13 °
Sub
13 °
Ned
12 °
Pon
14 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9243
GBP
1,1696
CHF
1,0484
CNY
0,1285
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: