20.8 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Zavadlav na sudu napao svoju doktoricu: ‘Dala mi je krivi lijek i sad to pokušava zataškati’

Na Županijski sud u Splitu u srijedu je Filip Zavadlav ušao mršaviji no ikad, a njegova obiteljska liječnica Milka Paradžik kazala je kako je Filip bio kod nje četiri dana prije trostrukog ubojstva. Dala mu je tablete za spavanje. Opisala ga je kao mirnog, pristojnog i zgodnog mladića.

Pročitajte još:

Njegova nova odvjetnica, Doris Košta odmah je tražila prekid suđenja jer je predala zahtjev za prebacivanje nadležnosti, ali i izuzeće člana vijeća, suca Damira Romca. Još ranije tražila je izuzeće predsjedavajuće sutkinje Višnje Strinić jer je, smatra Košta, čitala korespodenciju između nje i okrivljenika.

No, predsjednik Županijskog suda, Bruno Klein odbio je taj zahtjev za izuzećem sutkinje Strinić. Košta je upravo taj detalj pokušala iskoristiti da traži prebacivanje predmeta na neki drugi sud i zatraži Romčevo izuzeće.

Odbijeni zahtjevi za izuzećem
Naime, Romac je novi član vijeća, a prije njega na tom mjestu bio je upravo Bruno Klein. Košta je obrazložila da Klein ne može odlučivati o izuzeću na predmetu u kojem je i sam sudjelovao, a za Romca je ustvrdila da je i on sigurno upoznat sa sadržajem pisma. Također, objavila je kako je zbog čitanja povjerljive korespodencije zatražila pokretanje stegovnog postupka protiv predsjedavajuće sutkinje Višnje Strinić.

Nakon petominutne pauze, zahtjev za izuzećem člana sudskog vijeća, Damira Romca, je odbijen, kao i zahtjev za prekidom postupka. Sutkinja je objasnila kako su razlozi neutemeljeni jer je Bruno Klein još 10. svibnja prestao biti dio ovog sudskog procesa. Također, navela je kako se sva pošta po zakonu smije čitati te da su dužni to činiti.

Omotnice dolaze otvorene, mogu biti naslovljene na braniteljicu, ali sadržaj može biti bilo kakav i može biti izvor opasnosti. Navela je i kako će se sva pisma i dalje pregledavati. Košti je oduzela pravo na zahtjev za izuzećem, kao i pravo na žalbu.

Košta je naglasila kako joj nije namjera odugovlačiti s procesom kako se po kuloarima priča, no u trenutku kad je u sudnicu trebala ući svjedokinja, tražila je od Strinić da čita spis i zapise o izvedenim dokazima jer je povrijedila načelo neposrednosti.

Zavadlav je u ovakvom scenariju očito uživao, smješkajući se cijelo vrijeme dok je Strinić čitala cijeli niz podataka s kojima su dodajmo, odavno upoznati svi sudionici procesa.

Obiteljska liječnica Filipa Zavadlava, Milka Paradžik, kazala je kako je Filip bio kod nje četiri dana prije događaja bio kod nje. Tada je zaključila da je orijentiran i priseban. Iznio joj je problem o kojem nije željela govoriti jer po zakonu nije ni dužna. No, nakon tog razgovora s njim procijenila je da ga nije potrebno slati liječniku specijalistu, ali dala mu je dvije tablete za spavanje, ali navedene nije upisala u karton. No, dodatno mu je kazala da mu tablete neće biti potrebne ako postupi sukladno njezinoj preporuci. Naime, savjetovala mu je da ode iz Splita, da ode kod prijateljice, da drugi put kad se iskrca s broda da se ne iskrca u Splitu.

Nije primjetila nikakve promjene na njegovoj kilaži. Inače, bila je dugogodišnja obiteljska liječnica i Filipu, i njegovom bratu Stanislavu te njihovoj majci Etel. Na upit Doris Košte Filipa je opisala kao pristojnog, zgodnog, urednog mladića.

– Bio je lijepo ošišan, krasan je dečko, pristojan u ophođenju, miran, bio je u bijeloj košulji, ruke perfektne. Kad sam čula za događaj na radiju, nisam ni pomislila da bi to mogao biti Filip – opisala ga je liječnica.

Strinić je dva puta upozorila Zavadlava da ne upada u riječ svjedokinji.

Imao je promjedbu na njezino svedočenje.

– Iskaz je suspektan i nije vjerodostojan po kardinalnom nesjećanju i govoru tijela. Prekršila je liječničku etiku jer mi je dala krivi lijek i sada to pokušava zataškati – kazao je Filip.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
17.4 ° C
17.8 °
14.2 °
52 %
2.6kmh
0 %
Sub
16 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
25 °
Sri
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: