15.5 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Je li ljetu došao kraj? Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje idućih nekoliko dana

Pročitajte još:

Prilično naglo je zaustavljena ljetna žega i suša u Dalmaciji. Od petka ujutro do subote u 8 sati u Splitu je palo više od prosjeka cijelog srpnja i kolovoza zajedno

Prilično naglo je zaustavljena ljetna žega i suša u Dalmaciji. Od petka ujutro do subote u 8 sati u Splitu je palo više od prosjeka cijelog srpnja i kolovoza zajedno. U svega nekoliko sati jučer je Dubrovnik iz ekstremno sušnog perioda postao vrlo kišan. Razlog tomu je premještaje ciklonalnog sustava koji će danas odmaknuti dalje na jug i istok. Kiše će zato biti sve manje i lokalnije.

DO KRAJA DANA

Prijepodne na kopnu i krajnjem jugu biti oblačno uz još nešto lokalne kiše. Nakon prilično svježeg jutra na kopnu uz 10-ak stupnjeva, u gorju uz jednoznamenkaste temperature i magle, do podneva će biti još dosta oblaka i povremene lokalne kiše. Uz obalu će puhati bura, pod Velebitom još uvijek na udare i olujna.

Prema sredini dana u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj će biti sve manje oblaka i više sunca, no kasnije poslijepodne mogući su pljuskovi u Međimurju i na širem karlovačkom području. Na istoku zemlje će današnje popodne biti umjereno čak i pretežno oblačno.

Sredinom dana u južnoj Dalmaciji može biti ponekog pljuska, a zatim će biti sve sunčanije, vedrije. Na sjeveru će puhati umjerena bura, a južnije sjeverozapadnjak i zapadnjak, na otvorenom moru i umjereno jak. Na sjevernom Jadranu će sutra popodne bura oslabjeti. U središnjoj Istri, oko Rijeke, a osobito u gorju postoji mogućnost za pljuskove praćene grmljavinom. Drugdje dosta sunca. Temperatura će uz obalu porasti na ugodnih oko 25 °C, u gorju svježih 16 °C do 18 °C. More, osjetno hladnije!

IDUĆI TJEDAN:

Na kopnu će početak idućeg tjedna biti sunčan, ujutro hladno uz čestu maglu. Od kolovoza ćemo se ipak oprostiti uz lokalne nestabilnosti na zapadu i središnjim predjelima. Prvi dani rujna donose sunčano vrijeme, uglavnom ugodni uz slab sjeverac.

Na moru će i utorak i srijeda biti nestabilni. Prvo pljuskovi stižu na sjever Jadrana, zatim i u Dalmaciju. Uz jugo će temperatura biti nešto viša nego prethodnih dana. No, zato će ponedjeljak i kraj tjedna biti sunčani i ugodno topli, javlja RTL.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
pljusak
14.5 ° C
16.7 °
11.9 °
72 %
6.2kmh
20 %
Čet
14 °
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: