6.2 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Još nekoliko dana bit će visoke temperature, od sredine tjedna stiže jesensko vrijeme – kiša, pljuskovi i niže temperature

Pročitajte još:

Podjednako iznadprosječno toplo poslijepodne za ovaj dio rujna i u pretežno sunčanoj središnjoj Hrvatskoj.

Stabilno se vrijeme nastavlja i u prvoj polovini novog tjedna, uz “pravu” ljetnu dnevnu temperaturu. To će učiniti i promjenjivije i manje toplo vrijeme od četvrtka pa ako imate kakve radove na otvorenom – obavite ih tijekom iduća tri diljem Hrvatske uglavnom suha dana.

I ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti u znaku vedrog ili tek malo oblačnog neba, pri čemu će i vjetar biti uglavnom slab. Jutro neznatno toplije od nedjeljnog, a najviša dnevna temperatura oko 29 °C.

Podjednako iznadprosječno toplo poslijepodne za ovaj dio rujna i u pretežno sunčanoj središnjoj Hrvatskoj. Ujutro samo rijetko može biti kratkotrajne magle.

Sumaglica ili jutarnja magla moguća je i po svježim gorskim kotlinama. Danju i u gorju i na sjevernom Jadranu tek povremeno nešto oblaka, i to uglavnom onih visokih koprenastih. Bura će pod Velebitom ujutro lokalno biti i jaka, a danju vjetar uglavnom slab.

Malo izraženijeg vjetra bit će u najtoplijem dijelu dana ponegdje u Dalmaciji, posebice prema otvorenom moru sjeverozapadnog, s kojim more može prolazno biti i umjereno valovito. Uz obilje sunca danju vrlo toplo i vruće, a ponegdje će i noć biti topla.

I na krajnjem jugu Hrvatske mjestimice topla noć, te posvuda ugodno topao dan, uz vrlo malu vjerojatnost za poneki oblak. Jutarnji burin danju će zamijeniti maestral s kojim će još uvijek razmjerno toplo more biti malo do umjereno valovito.”

I u utorak još sunčano, zatim oblačnije

“I idućih dana vjetar na Jadranu slab i umjeren, sve češće jugozapadni, a zatim će zapuhati jugo, osobito na sjevernom dijelu. S njim će – nakon još pretežno sunčanog utorka – od srijede biti i više oblaka, na sjevernom dijelu Jadrana i područjima uz njega u drugom dijelu dana već i mjestimične kiše, a još nestabilniji bit će četvrtak, i to u cijeloj Hrvatskoj. Učestaliji pljuskovi bit će u zapadnim krajevima. Temperatura će se sniziti, no i dalje će u većini predjela biti barem malo viša od uobičajene za sredinu rujna.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
6.5 ° C
7.2 °
5.1 °
91 %
2.1kmh
100 %
Sri
8 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: