6.4 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Krunoslav Capak o smrti 12-godišnje curice: “Nepotrebno se diže medijska prašina, rekao sam da nemamo detalje”

Pročitajte još:

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u petak je, na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, komentirao slučaj 12-godišnje djevojčice za koju je nedavno rekao da je preminula od covida-19.

U međuvremenu su se iz kruga obitelji djevojčice pojavile informacije da ona nije umrla od koronavirusa.

Na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak osvrnuo se na slučaj smrti 12-godišnje djevojčice, nakon što je majka preminule djevojčice za RTL ispričala da njezino dijete uopće nije umrlo od koronavirusa kako se tvrdilo na konferenciji Stožera, već od srčanog aresta te je zatražila ispriku.

Naime, u međuvremenu su se pojavile informacije iz kruga njezine obitelji da djevojčica nije umrla od covida.

“Na presici 17. 3. je rečeno da je umrla osoba od 12 godina. Oko toga se nepotrebno diže medijska prašina. Činjenica je da mi taj izvještaj primamo direktno od bolnica, mi ne stignemo prije presice točno provjeriti. Ja sam to tada jasno i rekao, rekao sam da nemamo detalje. Ako mi dobijemo od bolnice da je osoba umrla od covida, mi to kažemo na presici. Onda možemo provjeriti je li informacija točna. Činjenica je da se radi o djetetu i da je među dijagnozama koje je napisala bolnica u Splitu i respiratorna bolest koju je uzrokovao covid. Dakle, to je činjenica o tom slučaju”, rekao je Krunoslav Capak.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.6 ° C
8.8 °
5.3 °
60 %
1kmh
0 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: