5.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Liječnik infektivne klinike: Najmlađi pacijent ima šest mjeseci, sva djeca osim jednoga su bila prethodno zdrava

Pročitajte još:

Dvije bebe, prijevremeno rođene, stare tek nekoliko dana preminule su u Osijeku. Uz niz teških komorbiditeta, bile su pozitivne na covid-19. Iz dječje bolnice u Klaićevoj pozivaju roditelje da prate simptome kod djece.

“Vrlo vjerojatno je covid značajno pridonio ovako lošem ishodu kod beba”, kazao je dr. sc. Krunoslav Šego iz KBC-a Osijek.

Iz osječke bolnice kažu da je za njih ovo jedan od najtežih dana od početka pandemije. I u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu liječe se najmlađi pacijenti.

“Tijekom prošlih tjedan-dva smo ih imali nekoliko, međutim trenutno ih imamo svega dvoje. Najmlađi pacijent ima šest mjeseci”, navodi dr. Srđan Roglić iz Zavoda za infektivne bolesti djece Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” za Novu TV.

Iz dječje bolnice u Klaićevoj pozivaju roditelje da prate simptome kod djece.

“Simptomi kod djece su puno blaži, češće su respiratorni simptomi, češći su probavni simptomi u odnosu na odraslu dob”, kazao je dr. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti.

Uskoro bi se djeca mogla početi i cijepiti. Traju istraživanja.

“Naravno da dugoročno će biti dobro da se njih cijepi, ne čak toliko zbog njihove težine kliničke slike koliko zbog toga da se taj cijeli lanac proba prekinuti”, ističe dr. Roglić.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo 739 djece do 10 godina starosti pozitivno je na koronavirus, piše Dnevnik.hr.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
6.3 ° C
7.6 °
4.8 °
93 %
2.1kmh
69 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: