9.1 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Ljudi otišli na more: Velesajam zjapio prazan, doktori i sestre uzalud čekali građane za cijepljenje

Pročitajte još:

Najveći punkt za cijepljenje u državi, onaj na Zagrebačkom velesajmu, u subotu je zjapio prazan, piše Jutarnji list.

Brojni liječnici i medicinske sestre su, unatoč javnom pozivu građanima da se bez prethodne najave i narudžbe može doći cijepiti Pfizerovim cjepivom tko god hoće, veći dio dana sjedili i čekali građane, koji nisu pokazali velik interes.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Zvonimir Šostar, potvrdio je da u subotu nije bilo velikog interesa te da je cijepljeno samo 797 građana.

– Gotovo svi koji su se došli cijepiti, došli su na početku radnog dana kako bi izbjegli vrućine. S druge strane, vjerojatno je dobar dio naših sugrađana otišao na more – kaže Šostar.

Sastanak s Tomaševićem
Iako je, ističe, Zagreb među gradovima koji imaju najveći udio cijepljenih u zemlji, nisu zadovoljni jer se mlađa populacija nije cijepila.

– Početkom tjedna zato imamo sastanak s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem te ćemo mu predložiti kampanju koja će se prvenstveno odnositi na mlade – najavljuje Šostar.

Podaci od petka govore kako je najveći obuhvat cijepljenjem prvom dozom unutar Hrvatske postignut u Zagrebu i iznosi 44,1 posto ukupnog stanovništva, odnosno 53,6 posto odraslog stanovništva, a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu također u Zagrebu, i to 34,9 posto ukupnog, odnosno 42,4 posto odraslog stanovništva.

Cilj Hrvatske bio je cijepiti 55 posto odraslog stanovništva do kraja lipnja, što do danas nije uspjelo niti jednoj županiji, a najviše mu se približio upravo Zagreb. Neke županije još nisu dostigle ni trećinu cijepljenih barem jednom dozom, piše Jutarnji list.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
10.4 ° C
12.8 °
7.1 °
70 %
2.6kmh
75 %
Čet
11 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: