15.9 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Mala Kiara krenula je na put za San Francisco: ‘Najveća briga joj je hoće li ju pronaći Djed Božićnjak’

Pročitajte još:

Kiara će u San Franciscu primiti eksperimentalni lijek ONC201 koji je pokazao da pacijentima s njenom dijagnozom može produljiti život. Do sad je u akciji za nju skupljeno 18 milijuna kuna

Kiara Goršić, sedmogodišnja djevojčica iz Šibenika zajedno sa svojom mamom, tatom i sestrom Vitom jutros u 6.20 sati poletjela je za San Francisco. Malenu Kiaru tamo su primili na eksperimentalno liječenje koje bi joj trebalo pomoći da se izbori s agresivnim tumorom na mozgu.

– Više smo nervozni nego uzbuđeni, ali bitan je cilj. Još jednom zahvaljujemo Hrvatskoj što nam je omogućila ovu priliku – rekao nam je jutros njezin otac Valentino.

“Svjesna je svega, zna gdje ide. Ponaša se kao da je putnik već godinama, ništa joj nije neobično. Najveća briga joj je hoće li ju pronaći Djed Božićnjak”, kazao je otac hrabre djevojčice.

Kiara je tako postala prvi pacijent van SAD-a koji će primiti oralni eksperimentalni lijek ONC201. Pokazalo se da upravo ovaj lijek pacijentima s njenom dijagnozom može produljiti život.

“Pitaju nas kako smo uspjeli. Upornost. Samo to. Kad se jedna vrata zatvore, neki padnu u ponor. Mi nismo dali da nas ponor povuče. Razmišljali smo: ‘OK, zatvorila su se jedna vrata, otvorit će se druga’. Ja sam provodila noći i noći u komunikaciji s liječnicima, bolnicama. I evo, uspjeli smo. Krećemo na put”, kazala je prije nekoliko dana Kiarina majka Matea Goršić.

Podsjetimo, u velikoj humanitarnoj akciji za Kiaru je prikupljeno čak 18 milijuna kuna. “Koliko god da smo mi uporni, na kraju bez tog novca ne bismo mogli ništa. Zato, ljudi, veliko hvala svima”, poručila je Matea.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
16.5 ° C
17.2 °
14.1 °
48 %
8.8kmh
20 %
Čet
16 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: